Cristiano Ronaldo scoort eerste hattrick voor Al-Nassr in Saudi-Arabië

Na een relatief moeilijke start lijkt Cristiano Ronaldo steeds beter in vorm te raken bij Al-Nassr. De 38-jarige Portugees scoorde er donderavond tegen Al-Wehda maar liefst vier doelpunten in een 0-4-overwinning. Dankzij die zege komt Al-Nassr opnieuw aan de leiding van de Saudi League.

Cristiano Ronaldo, die zondag 38 jaar werd, lijkt steeds beter zijn weg te vinden in Saudi-Arabië. Nadat hij eerst niet speelgerechtigd raakte bij Al-Nassr en erna nog een schorsing moest uitzitten, maakte hij op 22 januari eindelijk zijn debuut. Daarbij toonde hij veel inzet, maar kon hij niet helemaal overtuigen.

Zijn volgende wedstrijd was de halve finale van de Saudische Super Cup tegen topclub Al-Ittihad. Daarin werd verloren en kon Ronaldo opnieuw niet scoren. Op 3 februari vond hij, in zijn derde wedstrijd voor Al-Nassr, dan toch eindelijk de weg naar het doel. Tegen Al-Fateh zorgde Ronaldo in de 93ste minuten vanop de stip voor de 2-2. Twee minuten later kreeg ploegmaat Talisca, topschutter in Saudi-Arabië wel nog een rode kaart.

4 doelpunten

Door die schorsing van Talisca, lag alle druk donderdag op bezoek bij Al-Wehda volledig bij Cristiano Ronaldo. Die nam zijn verantwoordelijkheid en glipte voor rust al twee keer mooi door de buitenspelval om zo voor de 0-2-ruststand te zorgen. Na de pauze maakte Ronaldo er vanop de stip 0-3 van. Maar nog was het niet genoeg, want op het uur zorgde hij op de counter voor de 0-4. Het is al de 61ste hattrick uit de carrière van Cristiano Ronaldo en de 11de keer dat hij minstens vier doelpunten scoort.