Cristiano Ronaldo raakt voorlopig niet speelgerechtigd bij nieuwe ploeg Al-Nassr uit Saudi-Arabië

Er zijn nieuwe problemen opgedoken voor Cristiano Ronaldo bij zijn nieuwe club Al-Nassr. Omdat die op dit moment te veel niet-Saudische spelers in dienst hebben, kunnen ze voorlopig hun nieuwe sterspeler niet inschrijven. Daardoor is het nog niet duidelijk wanneer Ronaldo zijn debuut zal kunnen maken.

Cristiano Ronaldo ondertekende op dinsdag 3 januari eindelijk zijn contract bij zijn nieuwe club Al-Nassr uit Saudi-Arabië. De Portugese sterspeler werd meteen ook voorgesteld in het Mrsool Park voor 25.000 aanwezige enthousiaste fans.

Te veel buitenlandse spelers

Die zullen echter nog even geduld moeten hebben voor ze Cristiano Ronaldo ook echt aan het werk kunnen zien. Ploegen in de Saudi Professional League mogen namelijk maximum acht buitenlandse spelers hebben in hun spelerskern. Omdat Al-Nassr dat quotum al had bereikt, kan het voorlopig zijn nieuwe steraanvaller niet inschrijven.

“Al Nassr heeft Cristiano Ronaldo nog niet geregistreerd omdat er geen vrije plaats is voor een extra buitenlandse speler”, zegt een anonieme clubfunctionaris van Al-Nassr tegen AFP. “Er moet eerst een buitenlandse speler vertrekken voor hij kan geregistreerd worden. Dat kan door hem te verkopen of door het contract in onderlinge overeenkomst te verbreken.”

“Onderhandelingen bezig over uitgaande transfer”

Het buitenlands legioen van Al-Nassr bestaat onder andere uit de Colombiaanse doelman David Ospina, de Spaanse verdediger Álvaro González, de Braziliaanse middenvelders Luiz Gustavo en Talisca en de Kameroense aanvaller Vincent Aboubakar.

Volgens Saudische media is het de Oezbeek Jaloliddin Masharipov die Al-Nassr zou moeten verlaten. Die speelt nog maar anderhalf jaar bij de club en kon nooit overtuigen. Dit seizoen kwam hij zelfs nog maar één keer in actie. “Er zijn lopende onderhandelingen om een van de spelers te verkopen, maar ze zijn nog niet in de laatste fase”, klinkt het bij Al-Nassr.

Regen en mogelijke schorsing

Dit is overigens niet het eerste probleem dat opduikt voor Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr. Zo kreeg de Portugees na zijn vertrek bij Manchester United van de Engelse voetbalbond FA nog een schorsing opgelegd voor twee wedstrijden omdat hij eind vorig seizoen een smartphone uit de handen van een jonge fan had geslagen. Het is voorlopig nog niet duidelijk of de Saudische voetbalbond die schorsing zal overnemen.

Daarnaast zag Al-Nassr zich genoodzaakt om zijn thuiswedstrijd van donderdagavond tegen Al-Tai met minstens 24 uur uit te stellen. Door hevige regenval in Saudi-Arabië is de elektriciteit in het stadion namelijk beschadigd.

Meer
Lees meer...