Cristiano Ronaldo meteen geschorst bij nieuwe club Al-Nassr

Al-Nassr zal nog even moeten wachten voor het kan gebruikmaken van zijn nieuwe sterspeler Cristiano Ronaldo. Die zit namelijk nog een schorsing van twee speeldagen uit die hij recent kreeg omdat hij eind vorig seizoen een smartphone uit de handen van een jonge fan had geslagen.

Cristiano Ronaldo ondertekende gisteren – dinsdag 3 januari – eindelijk zijn contract bij zijn nieuwe club Al-Nassr uit Saudi-Arabië. De Portugese sterspeler werd meteen ook voorgesteld in het Mrsool Park. Toch zal het nog even duren voor de club zijn de aanvaller kan opstellen. De Daily Mail vernam namelijk dat Cristiano Ronaldo nog een schorsing van twee wedstrijden moet uitzitten die de Engelse voetbalbond FA hem oplegde op 23 november 2022.

De feiten waarvoor Ronaldo geschorst werd dateren al van na van de voetbalwedstrijd Everton – Manchester United (1-0) op 9 april 2022. Na een moeilijke wedstrijd en enkele zware tackles op zijn benen liep de Portugees toen gefrustreerd van het veld. Op weg naar de kleedkamer passeerde hij daarbij een jonge voetbalfan die met zijn smartphone een foto aan het nemen was. Dat was duidelijk niet iets waar de aanvaller op dat moment zin in had en sloeg dan ook zonder nadenken de telefoon uit de jongen zijn handen op de grond.

Twee speeldagen schorsing

Na heel wat ophef online en een klacht van de moeder van de jongen volgde daarop een politieonderzoek en een onderzoek van de Engelse voetbalbond FA. Die laatste besloot uiteindelijk op 23 november 2022 om Cristiano Ronaldo voor twee wedstrijden te schorsen en een boete op te leggen van 50.000 pond (56.800 euro).

Omdat het wereldkampioenschap voetbal op dat moment bezig was in Qatar zou die schorsing normaal ingaan vanaf de volgende competitiewedstrijd van zijn toenmalige club Manchester United. De Engelse ploeg speelde ondertussen al drie competitiewedstrijden. Maar omdat Ronaldo en Manchester United op 22 november 2022 in onderling overleg uit elkaar zijn gegaan, tellen die matchen niet mee voor zijn schorsing. Volgens de regels van de Wereldvoetbalbond FIFA worden die dus overgedragen naar zijn volgende club en nationale bond.

Debuut op 21 januari?

Dat wil zeggen dat Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr geschorst is voor de thuiswedstrijd van donderdag 5 januari tegen Al-Tai en de topper op bezoek bij titelconcurrent Al-Shabab op zaterdag 14 januari. Zijn debuut zal hij ten vroegste kunnen maken op zaterdag 21 januari thuis tegen Al-Ittihad, de nummer drie in de stand.

Meer
Lees meer...