Cristiano Ronaldo in opspraak nadat hij smartphone van jonge fan kapotsmijt

De politie van Merseyside in Engeland is een onderzoek gestart naar een incident dat gebeurde na van de voetbalwedstrijd Everton – Manchester United (1-0) van zaterdagmiddag. Videobeelden tonen namelijk hoe een ontgoochelde Cristiano Ronaldo na de nederlaag van zijn ploeg op weg naar de kleedkamer een smartphone uit de handen van een jonge fan slaat.

De langverwachte terugkeer van Cristiano Ronaldo naar zijn ex-club Manchester United moest de ploeg na enkele mindere jaren opnieuw aan de top helpen. Met twee doelpunten bij zijn terugkeer op Old Trafford leek hij aanvankelijk die verwachting te kunnen inlossen. Toch kent Manchester United allesbehalve een goed seizoen en moet het zelfs knokken om volgend jaar Europees voetbal te mogen spelen.

Nederlaag

Die strijd kreeg zaterdagmiddag op bezoek bij Everton een ferme dreun. Manchester United speelde een zeer zwakke, inspiratieloze wedstrijd en verloor met 1-0 van de degradatiekandidaat. Ook Ronaldo zelf kende een ongelukkige match. Niet alleen wist hij niet te scoren, de 37-jarige Portugees moest ook enkele zware tackles op zijn benen incasseren.

Na de wedstrijd verliet een bloedende Ronaldo dan ook al mankend het veld. Op weg naar de kleedkamer passeerde hij daarbij een jonge voetbalfan die met zijn smartphone een foto aan het nemen was. Dat was duidelijk niet iets waar de aanvaller op dat moment zin in had en sloeg dan ook zonder nadenken de telefoon uit de jongen zijn handen op de grond.

Verontschuldigingen

Amateurbeelden vanuit verschillende hoeken waarop de opvallende actie van Ronaldo te zien is, verschenen meteen daarna op sociale media en zorgden voor veel ophef. Ook de speler zelf besefte duidelijk snel zijn fout en verontschuldigde zich op Instagram.

“Het is nooit gemakkelijk om met emoties om te gaan op moeilijke momenten zoals die waarmee we worden geconfronteerd. Niettemin moeten we altijd respectvol en geduldig zijn en het voorbeeld geven voor alle jongeren die van deze mooie sport houden. Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn uitbarsting en, indien mogelijk, zou ik deze supporter willen uitnodigen om een wedstrijd op Old Trafford te komen kijken, als teken van fair play en sportiviteit”, schreef hij bij een foto van zichzelf.

(lees verder onder de foto)

Politieonderzoek

Of die verontschuldigingen zullen volstaan, valt echter nog af te wachten. De lokale politie liet zondag namelijk weten dat ze een onderzoek zijn gestart naar aanleiding van “berichten over vermeende agressie” na de wedstrijd Everton – Manchester United. “Er zijn onderzoeken gaande en agenten werken momenteel samen met Everton Football Club om camerabeelden te bekijken. We uitgebreid onderzoeken met de hulp van getuigen uit om vast te stellen of er een overtreding heeft plaatsgevonden”, liet de politie van Merseyside volgens The Guardian weten. Wie extra beelden heeft, wordt gevraagd die aan de onderzoekers te bezorgen.

Bekijk hier beelden van het incident met Cristiano Ronaldo:

Meer
Lees meer...