Cristiano Ronaldo bereikt als eerste persoon ooit 400 miljoen volgers op Instagram

Cristiano Ronaldo heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn leven. Dat deed de 37-jarige Portugees deze keer niet op het voetbalveld, maar op sociale media. Ronaldo rondde op Instagram namelijk als eerste persoon ooit de kaap van 400 miljoen volgers.

De Portugese wereldster Cristiano Ronaldo heeft op het voetbalveld al heel wat wereldrecords op zijn naam staan, maar is meer dan een voetballer alleen. CR7 heeft zichzelf weten op te werken tot wereldberoemd merk met miljoenen fans.

Die vele fans bereikt Ronaldo voornamelijk via Instagram. Sinds september 2020 is de voetballer daar de meest gevolgde persoon ter wereld. Toen had hij 237 miljoen volgers, een aantal dat vooral sinds 2021 razendsnel toeneemt. In juni 2021 bereikte Ronaldo 300 miljoen volgers en nu heeft hij dus de kaap van 400 miljoen gerond. De Portugees ziet dat aantal iedere dag met bijna een half miljoen toenemen. Opvallend daarbij is dat Ronaldo zelf amper 501 mensen volgt.

Grote voorsprong

De koppositie van Cristiano Ronaldo als populairste Instagramaccount lijkt de komende tijd niet te zullen bedreigd worden. Zijn voorsprong op zijn naaste achtervolgers is namelijk gigantisch. Op de tweede plaats vinden we de Amerikaanse influencer Kylie Jenner met 309 miljoen volgers en op plaats drie staat de Argentijnse voetballer Lionel Messi met 306 miljoen volgers. Selena Gomez en Dwayne ‘The Rock’ Johnson vervolledigen de top vijf met elk 295 miljoen volgers.

Meer
Lees meer...