Cristiano Ronaldo maakt officieel debuut voor Al-Nassr

Cristiano Ronaldo heeft zondagavond eindelijk zijn langverwachte debuut gemaakt voor zijn nieuwe club Al-Nassr uit Saudi-Arabië. De Portugese superster toonde daarbij veel inzet en wist ook te winnen, al zat scoren er voorlopig nog niet in.

De komst van Cristiano Ronaldo naar het Saudische Al-Nassr verliep voorlopig nog niet van een leien dakje. De bijna 38-jarige aanvaller werd al eind 2022 bij zijn nieuwe club aangekondigd en tekende er enkele dagen later zijn monstercontract dat hem 200 miljoen euro per jaar zal opleveren.

Schorsing en niet speelgerechtigd

Daarna kwam echter naar boven dat Cristiano Ronaldo nog een openstaande schorsing van twee speeldagen had uit de Premier League. De Saudische voetbalcompetitie besliste vervolgens dat hun nieuwe vedette die schorsing wel degelijk zou moeten uitzitten bij zijn nieuwe club.

Ondertussen was al een nieuw probleem opgedoken. Ploegen in de Saudi Professional League mogen namelijk maximum acht buitenlandse spelers hebben in hun spelerskern. Omdat Al-Nassr dat quotum al had bereikt, kon het Ronaldo niet direct inschrijven. Na enige twijfel werd daarom besloten om het contract met de Kameroener Vincent Aboubakar te ontbinden. De 30-jarige aanvaller was door de komst van Cristiano Ronaldo namelijk overbodig geworden en trok transfervrij naar zijn ex-club Besiktas.

Debuut

Op donderdag 19 januari had Cristiano Ronaldo al zijn officieuze debuut gemaakt in Saudi-Arabië. Dat deed hij in een galamatch van een ploeg bestaande uit spelers van Al-Nassr en Al-Hilal tegen het Franse sterrenelftal PSG. In die match, die PSG won met 4-5, scoorde Ronaldo twee keer. Op zondag 22 januari maakte Cristiano Ronaldo dan eindelijk zijn officiële debuut voor Al-Nassr. Dat deed hij in een thuismatch tegen middenmotor Al-Ittifaq.

In die uitverkochte wedstrijd kreeg Cristiano Ronaldo meteen de kapiteinsband. Al-Nassr moest het jammer genoeg stellen zonder zijn eerste doelman David Ospina (ex-Arsenal), die de vorige competitiewedstrijd in de toegevoegde tijd geblesseerd was geraakt aan zijn elleboog en zes weken out zal zijn. Zijn verrassende vervanger Nawaf Al-Aqidi zou echter een rustige avond beleven, want Al-Nassr domineerde de wedstrijd tegen Al-Ittifaq.

Beslissende goal van Talisca

Scoren leek aanvankelijk wel moeilijk voor de thuisploeg. Op het half uur kreeg Saudisch international Abdulmajeed Al-Sulaiheem op de linkerflank de bal en gaf hij een voorzet voor doel. Daar liep Ronaldo goed in, waarbij hij twee verdedigers op zich trok. De bal was echter juist te hoog voor hem. Achter Ronaldo wist Anderson Talisca wel binnen te koppen: 1-0. Talisca scoort op die manier al zijn twaalfde goal dit seizoen en blijft topschutter van de Saudi League.

Ook na rust wist Ronaldo nog enkele keren te dreigen en kwam hij zelf heel dicht bij een assist toen hij de bal mooi klaarlegde voor Gonzalo Martínez. Die miste echter nipt. Cristiano Ronaldo zelf trapte – naar minder goede gewoonte – ook een vrije trap over. Toch zal de Portugees tevreden zijn met zijn debuut en de daarbij horende drie punten. Al-Nassr wipt op die manier namelijk weer over concurrent Al-Hilal naar de eerste plaats in de stand.

Bekijk de beste acties van Cristiano Ronaldo bij zijn debuut voor Al-Nassr:

Meer
Lees meer...