Cristiano Ronaldo kan dankzij speciale clausule in contract volgend seizoen mogelijk toch in Champions League spelen

Ondanks een nieuw en extreem lucratief contract van 2,5 jaar bij Al-Nassr uit Saudi-Arabië bestaat de kans dat we Cristiano Ronaldo volgend seizoen in de UEFA Champions League aan het werk zien. Volgens Marca bevat zijn nieuwe deal namelijk een opvallende clausule.

Toen de bijna 38-jarige Cristiano Ronaldo en Manchester United iets meer dan een maand geleden bekendmaakten in onderling overleg uit elkaar te gaan, kwam dat voor weinigen als een verrassing. De Portugees werd anderhalf jaar geleden met de grote trom opnieuw verwelkomd op Old Trafford, maar kon de ploeg niet aan successen helpen. Deze zomer probeerde Ronaldo een nieuwe club te vinden, maar nooit kwam het tot een deal. Ondertussen raakte de relatie tussen de Portugese sterspeler en zijn trainer Erik ten Hag steeds meer vertroebeld.

Al-Nassr …

Sinds de uitschakeling van Portugal op het wereldkampioenschap voetbal door Marokko wordt er volop gespeculeerd over de nieuwe ploeg van Cristiano Ronaldo. Daarvoor wordt van bij het begin Al-Nassr uit Saudi-Arabië genoemd. Die ploeg zou namelijk 200 miljoen euro per jaar overhebben voor de Portugees voor de komende 2,5 seizoenen. Vorige week maakte de Saudische topclub de komst van Cristiano Ronaldo dan eindelijk officieel. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer hij zijn debuut zal maken.

… of Newcastle

Ronaldo lijkt met zijn nieuw contract dus zijn droom om nog te schitteren in zijn geliefkoosde UEFA Champions League te hebben opgegeven. Maar volgens Marca is er een achterpoortje. Zij meldden namelijk dat de overeenkomst van Cristiano Ronaldo met Al-Nassr een clausule bevat waarbij hij volgend seizoen de club op huurbasis mag verlaten. Die clausule geldt echter enkel voor de Engelse club Newcastle United, als zij zich weten te kwalificeren voor de Champions League.

De clausule is op zich niet onlogisch aangezien Newcastle sinds vorig jaar eigendom is van het Saudi Arabian Public Investment Fund. Dankzij enkele grote inkomende transfers staat de club momenteel op een derde plaats in de Premier League, waardoor ze mogen hopen op deelname aan de Champions League

Meer
Lees meer...