Gerucht: Cristiano Ronaldo tekent recordcontract bij Al-Nassr uit Saudi-Arabië

Cristiano Ronaldo lijkt niet lang te moeten wachten op een nieuwe ploeg nadat zijn contract met Manchester United vorige week in onderling overleg werd ontbonden. De 37-jarige Portugese superster zou volgens bepaalde bronnen namelijk een deal hebben met de Saudische topclub Al-Nassr. Daar zou een contract voor 2,5 seizoenen klaarliggen aan 200 miljoen euro per seizoen.

Toen Cristiano Ronaldo en Manchester United een week geleden bekendmaakten in onderling overleg uit elkaar te gaan, kwam dat voor weinigen als een verrassing. De Portugees werd anderhalf jaar geleden met de grote trom opnieuw verwelkomd op Old Trafford, maar kon de ploeg niet aan successen helpen. Over alle competities heen scoorde hij uiteindelijk wel nog steeds 24 keer in 38 wedstrijden. Toch was het bijna 15 jaar geleden dat de Portugees slechtere cijfers kon voorleggen. Daarnaast eindigde Manchester United in de Premier League pas op de zesde plaats.

Een vertrek van Ronaldo bij Manchester United afgelopen zomer leek dan ook logisch. Topmakelaar Jorge Mendes sprak daarvoor de voorbije maanden al zijn contacten aan. Zo onderhandelde hij onder andere met ChelseaBayern MünchenAtlético MadridInter en AC Milan. Met geen van die clubs kwam het echter tot een deal. Ondertussen ging het voor Ronaldo bij Manchester United – en zijn coach Erik ten Hag – van kwaad naar erger.

Al-Hilal grijpt ernaast, Al-Nassr slaat toe

De oplossing leek te komen uit onverwachte hoek. Al-Hilal bood Cristiano Ronaldo namelijk een tweejarig contract aan met een jaarsalaris van 121 miljoen euro. De Portugees leek wel zin te hebben in een overstap naar de recordkampioen uit de Saudi Professional League, maar toen dook er een probleem op. In mei kreeg Al-Hilal namelijk een transferverbod opgelegd door implicaties bij de transfer van Mohamed Kanno naar concurrent Al-Nassr. Kanno zou op het laatste moment echter hebben wil afzien van die transfer. Daardoor had hij dus twee contracten getekend, iets wat verboden is.

Al-Hilal kreeg zijn problemen niet op tijd opgelost. En nu lijkt het erop dat hun droomtransfer bij Al-Nassr gaat tekenen. Dat is alvast wat de Spaanse sportkrant Marca schrijft. Volgens hen is een deal namelijk zo goed als rond. Ronaldo zou in Saudi-Arabië een contract tekenen voor 2,5 jaar en daarvoor een loon krijgen van 200 miljoen euro per jaar. Daarmee zou de Portugees de best betaalde voetballer ooit worden.

Al-Nassr staat op dit moment na acht speeldagen in de Saudi Professional League op een tweede plaats op drie punten van leider Al-Shabab. De club wordt getraind door de ervaren Franse coach Rudi Garcia (ex-Lille, AS Roma, Marseille en Lyon). In doel staat de 34-jarige Colombiaan David Ospina (ex-Nice, Arsenal en Napoli). Andere bekende namen in de kern zijn de 32-jarige Spanjaard Álvaro González en de 35-jarige Braziliaan Luiz Gustavo. Ook maken zes spelers van Al-Nassr deel uit van de selectie van Saudi-Arabië op het WK in Qatar.

Meer
Lees meer...