Ook Inter en AC Milan haken af voor Ronaldo; kans dat topspits bij Manchester United blijft steeds groter

De saga rond Portugese voetballer Cristiano Ronaldo is nog steeds niet afgelopen. De topspits wil weg bij zijn huidige ploeg Manchester United, maar lijkt nergens welkom te zijn. Eerder sprongen de onderhandelingen met onder andere ChelseaBayern München en Atlético Madrid al allemaal af en nu volgen ook de Serie A-clubs Inter en AC Milan. Voornaamste reden: de speler is veel te duur.

Het lijkt erop dat Cristiano Ronaldo toch bij Manchester United zal blijven. De Portugees wil, na problemen met coach Ten Hag, zelf graag weg bij zijn huidige club. Zijn makelaar Jorge Mendes is dan ook al een tijdje op zoek naar een nieuwe club voor de spits, maar niemand lijkt bereid om hem over te nemen. Ronaldo vraagt te veel loon en zou volgens enkele coaches uit de Premier League, La Liga en de Bundesliga “niet in hun team passen”.

De laatste optie leek dus de Serie A in Italië, waar Ronaldo eerder al bij Juventus voetbalde. Maar nu blijkt dat ook Inter en AC Milan de komst van de Portugees niet zien zitten. De kans wordt dus alsmaar groter dat de 37-jarige Cristiano Ronaldo in Manchester blijft.

Transfer

“Voetbalgod” Cristiano Ronaldo lijkt tijdelijk van zijn troon te zijn gevallen. De Portugees transfereerde vorig jaar van Juventus naar zijn ex-club Manchester United, maar behaalde daar slechts een zesde plaats. Daardoor plaatste de club zich niet voor de Champions League, wat voor Cristiano Ronaldo wel een must was.

Topmakelaar Jorge Mendes ging dus meteen na het vorige voetbalseizoen op zoek naar een nieuwe club voor zijn icoon. Maar dat ging minder vlot dan verwacht, want Ronaldo is zelf niet meer van de jongste. Om die reden zou zijn eventuele nieuwe club zijn volledige spelstijl moeten aanpassen in functie van de Portugees, en dat zagen de meeste topclubs niet zitten. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het financiële aspect.

Italië

In het begin leek een transfer van Cristiano Ronaldo haalbaar. Hij werd in verband gebracht met o.a. Chelsea, Atlético Madrid en Bayern München, maar uiteindelijk wou niemand de topspits officieel overnemen. Manchester United wou namelijk nog een grote som geld van zijn investering terugzien en ook Ronaldo’s looneisen waren immens. Zo zou makelaar Mendes een jaarloon van ongeveer 24 miljoen euro netto hebben gevraagd.

Hij verlegde daarna zijn focus naar de Italiaanse Serie A. Daar zou de Portugees terecht kunnen bij Inter of AC Milan. Maar omdat Mendes niet voor 1 juli tot een akkoord kwam, lijkt ook die optie niet meer mogelijk. Tot voor kort hadden voetballers in Italië namelijk een enorm belastingsvoordeel, maar die regel is begin vorige maand afgeschaft. Daardoor zouden Italiaanse clubs nu dus ineens veel meer salaris moeten betalen en lijkt een aankoop van Ronaldo niet haalbaar.

Manchester United

Alle opties lijken dus verdwenen. Dat betekent dat Cristiano Ronaldo hoogstwaarschijnlijk in Manchester blijft, waar hij moet zien overeen te komen met coach Erik ten Hag. Ten Hag kwam deze zomer over van Ajax en moest Man United terug op het juiste pad brengen.

Dat laatste is tot nu toe nog niet gelukt. In tegendeel zelfs, want de Red Devils verloren hun eerste twee matchen van het seizoen. De eerste verloren ze nog nipt met 1-2 van Brighton & Hove Albion, maar dit weekend gingen ze met 4-0 onderuit op het veld van Brentford FC. Volgens Britse media is het huidige Manchester United een “schande” en moet het dringend terug op zoek naar zijn identiteit en gepassioneerde spelers.

Meer
Lees meer...