Fans van Liverpool en Manchester United houden samen eerbetoon aan overleden zoontje Cristiano Ronaldo

Een opvallend beeld in de Engelse voetbalcompetitie gisterenavond. Tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United applaudisseerden de fans van beide ploegen een minuut lang. En dat was voor een reden, want het applaus en gezang diende als eerbetoon aan Cristiano Ronaldo’s overleden zoontje.

De fans van de Premier League waren gisteren tijdens de match op Anfield getuige van een bijzonder moment. In de zevende minuut begon het volledige stadion te klappen en te zingen. En dat was niet om hun team aan te moedigen, maar om speler Cristiano Ronaldo een hart onder de riem te steken. Hij en zijn vrouw Georgina Rodriguez verloren een aantal dagen geleden namelijk hun pasgeboren zoontje. Dat zoontje was de helft van een tweeling. Het tweede kindje, een meisje, verkeert in goede gezondheid.

Eerbetoon

De wedstrijden tussen Liverpool en Manchester United worden elk jaar gezien als toppers. Liverpool moest de wedstrijd winnen om nog mee te strijden om te titel, terwijl Manchester United nog moet knokken om een plek in het Europees voetbal. Toch was het Liverpool dat meteen gretig aan de wedstrijd begon. Het werd dan ook al 1-0 na vijf minuten.

Maar twee minuten later, in de 7de minuut, weerklonk er maar één ding uit het stadion. Alle supporters begonnen samen uitbundig te klappen en zongen You’ll Never Walk Alone. Dat was bedoeld als eerbetoon aan Cristiano Ronaldo. Hij draagt het rugnummer 7 en was tijdens de wedstrijd niet aanwezig. Ronaldo en zijn vrouw verloren afgelopen maandag namelijk hun pasgeboren zoontje.

Reacties

Uiteindelijk won Liverpool de wedstrijd met 4-0, maar dat was niet waarover gebabbeld werd op sociale media. Op Twitter lieten heel wat voetballers, commentatoren en fans zich uit over het eerbetoon. Het was een mooi moment, want het is algemeen geweten dat fans van Liverpool en Manchester United elkaar normaal gezien niet kunnen luchten.

Ook de familie van Cristiano Ronaldo en Georgina Rodriguez reageerde op het mooie moment. Onder andere Ronaldo’s zus Emma postte op sociale media dat ze Liverpool enorm dankbaar was en ze zo’n moment nooit zal vergeten. Ook zijn andere zussen, Katia en Dolores, bedankten de ploeg en hun fans.

Bekijk het eerbetoon hier:

Meer
Lees meer...