Nieuwe trainer Manchester United Erik ten Hag heeft het gehad met Cristiano Ronaldo, maar welke club wil hem wel?

De onenigheid tussen de Cristiano Ronaldo en zijn trainer Erik ten Hag lijkt een kookpunt te hebben bereikt. Ronaldo miste namelijk een deel van de voorbereiding van Manchester United. Toen hij uiteindelijk toch opdook en mocht meespelen in een oefenwedstrijd, verliet de aanvaller nog voor het laatste fluitsignaal het stadion. Dat zorgde ervoor dat Ten Hag publiekelijk uithaalde naar zijn sterspeler. Daarnaast liet hij ook al weten dat Ronaldo de eerste wedstrijd van het seizoen op de bank zal starten.

Dat er ruis op de relatie zit tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United is al langer duidelijk. De Portugees werd een jaar geleden met de grote trom opnieuw verwelkomd op Old Trafford, maar kon de ploeg niet aan successen helpen. Over alle competities heen scoorde hij uiteindelijk wel nog steeds 24 keer in 38 wedstrijden. Toch was het bijna 15 jaar geleden dat de Portugees slechtere cijfers kon voorleggen.

Daarnaast eindigde Manchester United in de Premier League pas op de zesde plaats. Daardoor grijpt de ploeg naast een ticket voor de Champions League. Dat laatste zou een van de belangrijkste redenen zijn waarom Ronaldo aanstuurt op een vertrek. Daarnaast zou hij door een gebrek aan grote inkomende transfers komend seizoen geen beterschap verwachten.

Erik ten Hag

En dan is er nog de nieuwe trainer Erik ten Hag. De 52-jarige Nederlander kan een indrukwekkend palmares voorleggen met Ajax, maar liet van bij het begin verstaan zijn voetbalfilosofie niet te zullen aanpassen aan de Portugese vedette.

Cristiano Ronaldo dringt dan ook al enige tijd aan op een vertrek bij Manchester United. De onderhandelingen met onder andere Chelsea, Bayern München en Atlético Madrid sprongen echter allemaal af. Daardoor verscheen Ronaldo vorige week terug op het oefenveld bij Manchester United. Het begin van de voorbereiding had de Portugees namelijk gemist “om familiale redenen”.

Stadion vroegtijdig verlaten tijdens oefenmatch

Afgelopen zondag vierde hij dan eindelijk zijn terugkeer in een oefenwedstrijd tegen Rayo Vallecano op Old Trafford. Ronaldo kreeg er van Erik ten Hag de eerste helft om zich te bewijzen. Na afloop van de oefenwedstrijd was er op sociale media echter heel wat ophef omdat op beelden te zien was hoe Ronaldo nog voor het einde van de match het stadion verliet.

In een interview met Viaplay werd Erik ten Hag gevraagd naar die opvallende actie van zijn sterspeler. “Er waren meerdere spelers die vroegtijdig naar huis gingen. Ik keur dat zeker niet goed. Dit is onacceptabel”, is de Nederlander duidelijk. “Ik heb tegen iedereen gezegd dat het onaanvaardbaar is. Dat we een team zijn, een squad, en dat je tot het einde moet blijven.”

Geen basisplaats in seizoensopener

Nog los van zijn vroegtijdig vertrek, wist Cristiano Ronaldo in de 45 minuten speeltijd die hij kreeg, geen indruk te maken op zijn trainer. Dat meent de krant The Sun te weten. Volgens hen zal Ten Hag komende zondag in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Brighton & Hove Albion voorin starten met het trio Jadon Sancho, Anthony Martial en Marcus Rashford. Voor Ronaldo is het hopen op een invalbeurt.

Het valt af te wachten hoe de Portugal zal reageren op die beslissing. In het verleden is al meermaals gebleken dat Ronaldo zeer moeilijk om kan met een rol als bankzitter. Toen hij vorig seizoen onder interim-trainer Ralf Rangnick even naast de ploeg viel, liet de aanvaller op slag weten geblesseerd te zijn en vloog hij terug naar zijn thuisland.

Vertrek?

Dat een vertrek voor alle partijen de beste oplossing is, lijkt dus meer dan duidelijk. Alleen is het nog steeds de vraag waar de toekomst van Cristiano Ronaldo dan wel ligt. Topmakelaar Jorge Mendes zou nog altijd op zoek zijn naar een nieuwe ploeg, maar daarbij stellen zich heel wat problemen.

Zo wil Ronaldo nog steeds uitkomen voor een topclub die meespeelt op het hoogste niveau en actief is in de Champions League. Door zijn 37 jaar haalt de aanvaller zelf echter niet zijn absolute topniveau. Daardoor moet een eventuele nieuwe club zijn spelstijl aanpassen in functie van Ronaldo. En dan is er ook nog de financiële kant van het verhaal. Manchester United wil namelijk graag een deel van hun investering van één jaar geleden terugkrijgen. En ook Ronaldo zelf speelt uiteraard niet gratis en heeft nog steeds hoge looneisen.

Meer
Lees meer...