Manchester United zet Cristiano Ronaldo uit kern als straf omdat hij weigerde in te vallen

Het gaat van kwaad naar erger met Cristiano Ronaldo bij Manchester United. Nadat de Portugese sterspeler afgelopen weekend voor het laatste fluitsignaal de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur verliet, is hij door trainer Erik ten Hag uit de kern gezet voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen Chelsea. Ronaldo mag de rest van de week ook niet meetrainen met de rest van de groep.

Dat er ruis zit op de relatie tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United – en zijn coach Erik ten Hag – is al langer duidelijk. De Portugees werd een jaar geleden met de grote trom opnieuw verwelkomd op Old Trafford, maar kon de ploeg niet aan successen helpen. Over alle competities heen scoorde hij uiteindelijk wel nog steeds 24 keer in 38 wedstrijden. Toch was het bijna 15 jaar geleden dat de Portugees slechtere cijfers kon voorleggen. Daarnaast eindigde Manchester United in de Premier League pas op de zesde plaats.

Geen transfer, wel luxe-invaller bij Manchester United

Een vertrek van Ronaldo bij Manchester United afgelopen zomer leek dan ook logisch. Topmakelaar Jorge Mendes sprak daarvoor de voorbije maanden al zijn contacten aan. Zo onderhandelde hij onder andere met ChelseaBayern MünchenAtlético MadridInter en AC Milan. Met geen van die clubs kwam het echter tot een deal. Ook een extreem lucratieve deal met Al Hilal uit Saoedi-Arabië raakte uiteindelijk niet rond.

Daardoor zit Cristiano Ronaldo nog minstens tot januari bij Manchester United. Daar is zijn rol gedegradeerd tot die van luxe-invaller. Na tien speeldagen in de Premier League heeft hij nog maar twee basisplaatsen en zes invalbeurten achter zijn naam staan. De 37-jarige Portugees kon in de competitie ook nog maar één keer scoren.

Vroegtijdig naar binnen tegen Tottenham

Afgelopen woensdag tijdens de midweekwedstrijd tegen Tottenham Hotspur speelde Manchester United, zonder Ronaldo, een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Dankzij goals van Fred en Bruno Fernandos won het met 2-0. Ondanks de zege ging het in veel kranten na de match echter vooral over Cristiano Ronaldo. Die was in de 90ste minuut echter al naar binnen gegaan en zou ook niet naar de kleedkamer van zijn ploeg zijn gegaan, maar direct het stadion hebben verlaten.

Dat Ronaldo de extra tijd niet afwachtte om pas na het eindsignaal samen met zijn ploegmaats naar binnen te gaan, was best opvallend. Trainer Erik ten Hag had op dat moment namelijk nog maar drie van zijn vijf toegestane wissels gebruikt. De kans bestond dus dat Cristiano Ronaldo voor de slotminuten ingebracht zou worden, maar daar had de Portugese superster blijkbaar geen zin in.

Niet in selectie voor tegen Chelsea

Die weigering levert hem nu een straf op, want Ten Hag heeft beslist om Ronaldo op te nemen in zijn wedstrijdselectie voor de volgende speeldag. Komende zaterdag voor de topper op verplaatsing naar Chelsea zal Ronaldo dus niet eens op de bank mogen plaatsnemen.

“Cristiano maakt geen deel uit van de selectie van Manchester United voor de wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea. De rest van de ploeg is volledig gefocust op de voorbereiding op die wedstrijd”, laat Manchester United in een statement weten aan The Athletic. Of Ronaldo volgende week meteen opnieuw mag aansluiten bij de groep, is niet bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...