Saudische competitie bevestigt twee speeldagen schorsing voor Cristiano Ronaldo

Het is nog steeds onduidelijk wanneer Cristiano Ronaldo zijn debuut zal kunnen maken voor zijn nieuwe club Al-Nassr uit Saudi-Arabië. Niet alleen is de Portugees nog niet geregistreerd omdat zijn ploeg op dit moment te veel buitenlandse spelers heeft. Hij moet bovendien ook nog een schorsing van twee speeldagen uitzitten voor een incident van vorig seizoen bij Manchester United. Dat heeft een vertegenwoordiger van Al-Nassr bevestigd aan het persagentschap AFP.

Cristiano Ronaldo ondertekende op dinsdag 3 januari eindelijk zijn contract bij zijn nieuwe club Al-Nassr uit Saudi-Arabië. Zij zullen hem de komende 2,5 jaar zo’n 200 miljoen euro per jaar betalen. De Portugese sterspeler werd meteen ook voorgesteld in het Mrsool Park voor 25.000 enthousiaste fans.

Schorsing

Die zullen echter nog even geduld moeten hebben voor ze Cristiano Ronaldo ook echt aan het werk kunnen zien. Eerder deze week doken er namelijk al geruchten op dat de bijna 38-jarige aanvaller nog een schorsing moet uitzitten van twee speeldagen. De Engelse voetbalbond FA legde die straf op op 23 november 2022 voor een incident van na van de voetbalwedstrijd Everton – Manchester United (1-0) op 9 april 2022. Een gefrustreerde Ronaldo sloeg toen een telefoon uit de handen van een jongen op weg naar de kleedkamer.

Omdat Cristiano Ronaldo – na zijn vertrek in onderling akkoord bij Manchester United – sinds 22 november 2022 zonder club zit, kon hij die schorsing nog niet uitzitten. Volgens de regels van de Wereldvoetbalbond FIFA wordt die dan in principe overgedragen naar zijn volgende club, eventueel in een ander land. De eindbeslissing daarover ligt echter bij de nationale bond. Maar nu zou de Saudische voetbalbond dus beslist hebben dat Ronaldo inderdaad zijn twee speeldagen schorsing moet uitzitten.

Nog niet geregistreerd

Hoewel Cristiano Ronaldo al een contract tekende bij Al-Nassr en de club vandaag, vrijdag 6 januari, een wedstrijd speelde, telt die match niet mee voor de schorsing van de Portugees. Al-Nassr heeft zijn topspeler namelijk nog niet kunnen registreren. Ploegen in de Saudi Professional League mogen namelijk maximum acht buitenlandse spelers hebben in hun spelerskern. Omdat Al-Nassr dat quotum al had bereikt, kan het voorlopig Ronaldo niet inschrijven. Pas als dat is gebeurd, begint de schorsing van Ronaldo te lopen.

Volgens de Saudische media zou dat problemen nog deze week verholpen worden. Aanvankelijk werd gedacht dat de Oezbeek Jaloliddin Masharipov, die zelden speelt, Al-Nassr zou moeten verlaten. Nu duikt er echter een gerucht op dat het eventueel de Kameroener Vincent Aboubakar is die andere oorden zou opzoeken. De 30-jarige aanvaller dreigt namelijk uit de ploeg te vallen door de komst van Cristiano Ronaldo. Bovendien zou uitgerekend diens ex-club Manchester United Aboubakar voor een half seizoen willen huren.

Meer
Lees meer...