Al Hilal probeerde Lionel Messi nog te overtuigen met ultiem duizelingwekkend voorstel

De saga rond de toekomst van Lionel Messi is voorbij. De 35-jarige Argentijn trekt naar Inter Miami in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. Hij kiest deze club boven onder ander Al Hilal uit Saudi-Arabië. Die club had nochtans een waanzinnig aanbod voor hem klaarliggen dat ze volgens de berichten last minute nog verhoogd hebben. Het mocht echter niet baten.

Eind 2022 trok Cristiano Ronaldo naar Al Nassr in Saudi-Arabië. Het steenrijke en voetbalgekke land probeerde die stunt een half jaar later nog eens over te doen met de komst van Lionel Messi. Al Hilal hoopte de Argentijn binnen te halen. Messi koos uiteindelijk voor Inter Miami, onder andere omdat hij meer zin zou hebben om in Florida in de Verenigde Staten te wonen.

1,5 miljard euro

En hoewel Messi in de MLS zeker niet armer zal worden, liet hij bij Al Hilal toch een waanzinnig bedrag liggen. Al enkele maanden wordt gezegd dat Lionel Messi in Saudi-Arabië maar liefst 400 miljoen euro per jaar zou kunnen verdienen. Dat enorme bedrag is best opvallend, want het is dubbel zo hoog als het waanzinnige loon dat Ronaldo krijgt bij Al Nassr.

Omdat Al Hilal voelde dat Messi niet overtuigd was, zou de club volgens journaliste Helena Condis zijn bod nog hebben verhoogd. Zij meldt dat hun laatste contractvoorstel ging over een bedrag van 1,5 miljard euro voor een periode van 3 jaar. Daarmee zou Lionel Messi in Saudi-Arabië maar liefst 500 miljoen euro per jaar verdienen.

Toekomst?

Voorlopig bleek dat geld dus niet voldoende om Lionel Messi te overtuigen om in Saudi-Arabië te gaan voetballen. Volgens bepaalde berichten was Jorge, zijn vader en manager, wel voorstander van een overstap naar Al Hilal. Het lijkt dan ook niet uitgesloten dat Messi in de toekomst misschien toch nog naar daar trekt.

Meer
Lees meer...