Geruchten over akkoord Messi met Saudische club Al Hilal zwellen aan; vader Jorge ontkent

De geruchtenmolen over de toekomst van de 35-jarige Lionel Messi draait op volle toeren. Zo verscheen er eerder op de dag een bericht dat de Argentijn een monstercontract getekend had bij Al-Hilal uit Saudi-Arabië. Kort daarna ontkende vader Jorge Messi dat echter. Volgens hem zal zijn zoon pas na het voetbalseizoen met Paris Saint-Germain beslissen over zijn toekomst.

Na twee seizoenen in de Franse hoofdstad lijkt de tijd van Lionel Messi bij PSG zo goed als voorbij. De relatie tussen beide partijen is al even bekoeld en gaat zelfs van kwaad naar erger. Zo schorste PSG hem recent omdat hij op vakantie ging naar Saudi-Arabië zonder toestemming van de club. Bovendien hebben de fans het ook stilaan gehad met Messi, die ze de schuld geven van het falen in de Champions League.

Zelfs als Lionel Messi komende zomer geen nieuw contract heeft bij PSG heeft hij uiteraard nog genoeg ploegen om uit te kiezen. Zo droomt FC Barcelona luidop van een terugkeer van het Argentijnse godenkind. Financieel dreigt dat echter een moeilijke zaak te worden.

Al-Hilal

Voor het Saudische Al-Hilal is geld dan weer totaal geen probleem. Deze Saudische topclub is de grote concurrent van het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo. Ze wonnen de voorbije drie seizoenen de titel in de Saudi League, maar staan nu pas op de vierde plaats. Al-Hilal won de afgelopen drie jaar ook tweemaal de Aziatische Champions League en verloor daarin dit seizoen recent de finale tegen het Japanse Urawa Reds.

Begin april raakte bekend dat Al-Hilal dankzij het Saudische investeringsfonds Public Investment Fund Lionel Messi een contract voor 2 seizoenen ter waarde van 400 miljoen euro per jaar zou hebben aangeboden. Het Franse persbureau AFP meldde eerder op de dag dat de Argentijn op dat aanbod was ingegaan.

Jorge Messi

Kort daarna ontkende Jorge Messi, de vader en manager van de Argentijn, die berichten. “Er is met geen enkele club iets overeengekomen voor volgend seizoen. We zullen een beslissing nemen aan het einde van dit seizoen”, zei die in een statement.

Meer
Lees meer...