Lionel Messi wil PSG verlaten: Waar kan de 35-jarige Argentijn naartoe?

De spanningen lopen hoog op in Parijs. De fans van Paris Saint-Germain (PSG) hebben namelijk genoeg van de sterspelers die niet genoeg voor hun team lijken te doen. Zo stonden ze al voor het huis van Neymar Jr. en lijkt ook Lionel Messi het doelwit van hun woede. Over de Argentijn wordt al langer gezegd dat hij na dit seizoen de Parijse club zou verlaten, maar waar kan hij nog heen?

De geruchtenmolen rond Lionel Messi lijkt de laatste weken niet meer stil te staan. Er wordt al langer over een transfer gespeculeerd, maar die lijkt er nu ook echt aan te komen. De relatie tussen PSG en Messi hangt namelijk aan een zijden draadje. Eerder deze week werd de speler nog geschorst omdat hij op vakantie ging naar Saoudi-Arabië zonder toestemming van de club. Een transfer zou dus de logische oplossing zijn.

Problemen in Parijs

Het contract van Lionel Messi (35) loopt eind dit seizoen op zijn einde. Een verlenging daarvan zit er al een tijdje niet meer in. Enkele dagen geleden werd Messi op het matje geroepen omdat hij zonder toestemming van de club toch op reis was vertrokken met zijn gezin. De vrije dagen zouden namelijk alleen maar zijn toegewezen als Paris Saint-Germain de wedstrijd van afgelopen weekend zou winnen. Dat deden ze niet, waardoor iedereen gewoon op training werd verwacht.

Maar bij die training was dus één duidelijke afwezige. Als straf werd Messi twee weken onbetaald geschorst, maar daarnaast lijken ook alle bruggen naar eventuele verlenging van zijn contract verbrand. Ook fans lijken op een vertrek van de Argentijn te wachten. Zij kwamen deze week zelfs samen aan het Parc des Princes om het ontslag van voorzitter Nasser Al-Khelaifi en voetballers Messi en Neymar Jr. te eisen.

Nieuwe oorden

Maar waar ligt de toekomst van Lionel Messi dan? Het is al lang bekend dat het Saoedi-Arabische team Al Hilal veel interesse toont. Deze Saudische topclub is de grote concurrent van het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo. Ze wonnen de voorbije drie seizoenen de titel in de Saudi League, maar staan nu na een mindere start pas op de derde plaats. Zij zouden de Argentijn een salaris van 400 miljoen euro per jaar aanbieden.

Als tweede zou nu ook de Amerikaanse club Inter Miami op de loer liggen. Dat meldt The Guardian. De club komt uit in de MLS (Major Soccer League) en is van ex-voetballer en legende David Beckham. Daarnaast zou Miami ook een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Messi zijn én is er zelfs sprake van een klein aandeel voor de Argentijn, waardoor de club misschien extra aantrekkelijk lijkt.

Back to the roots

Maar daarnaast is natuurlijk ook FC Barcelona opnieuw een optie. Het is geen verrassing dat zowel het bestuur, de spelers als de fans van de club een terugkeer van de Argentijn wel zien zitten. Daar vertrok de aanvaller in 2021 nadat hij er al sinds 2003 aan de slag was. Een terugkeer zou dus betekenen dat de “verloren zoon opnieuw thuiskomt”. Maar daarnaast moet het ook financieel haalbaar blijven en daarbij hinkelt FC Barcelona, na enkele schandaaltjes op de transfermarkt, wat achteraan.

Waar de verloren zoon ook opnieuw zou thuiskomen, is bij het Argentijnse Newell’s Old Boys. Een team dat we volgens CBS Sports zeker niet mogen uitsluiten. Bij de Old Boys kende Messi zijn debuut als jonge voetballer en doorliep hij heel wat jaren op de academie. Hoewel deze uitkomst voor velen op een sprookje lijkt, lijkt het ons vooral onwaarschijnlijk dat de 35-jarige aanvaller al het geld aan de kant zal schuiven voor een terugkeer naar Argentinië. Daarnaast is de laatste maanden ook al duidelijk geworden dat Rosario, de stad waar de club speelt, een van de gevaarlijkste steden van het land is.

Meer
Lees meer...