PSG-vedette Hakimi beschuldigd van verkrachting: Franse gerecht opent onderzoek

Er loopt een onderzoek Achraf Hakimi. De Marokkaanse verdediger van Paris Saint-Germain zou een vrouw van 24 jaar hebben verkracht. De vrouw stapte naar de politie, maar zou geen klacht hebben ingediend. Net omdat hij zo bekend is, en omdat het zeer ernstig is, heeft het Openbaar Ministerie beslist om dit toch te onderzoeken.

Afgelopen weekend zou een jonge vrouw naar het huis van Hakimi in Boulogne-Billancourt zijn gekomen. Maar dat zou uit de hand zijn gelopen. Ondanks protest zou Hakimi haar hebben gekust en betast. De vrouw kon net op tijd ontsnappen. Een onderzoek is nu gestart.

Een situatieschets

De twee leren elkaar op 16 januari kennen via Instagram en hielden contact. Afgelopen zaterdag kwam het tot een afspraakje bij de speler thuis in Boulogne-Billancourt. Hakimi regelde een taxi voor haar. Volgens de vrouw liep het ’s avonds uit de hand. Na verschillende afwijzingen zou hij haar op de mond hebben gekust, haar kledij hebben uitgetrokken en hebben aangerand. De dame wist zich uiteindelijk te bevrijden door Hakimi met de voet van zich af te duwen en kon zo ontsnappen uit de woning. Een vriendin zou haar zijn komen ophalen na een sms.

Hakimi speelde afgelopen weekend niet mee tegen Olympique Marseille door een blessure aan het dijbeen. Zijn vrouw Hiba Abouk en zijn kinderen waren op vakantie in Dubai.

Onderzoek loopt

Zondag stapte de 24-jarige vrouw naar de politie en vertelde dat ze was verkracht door Hakimi, rechtsback van Paris Saint-Germain. Het vermeende slachtoffer wilde geen klacht indienen, maar ‘een verklaring van verkrachting’ afleggen. Gezien de ernst van de vermeende feiten, alsook de reputatie van Hakimi, besloot het Openbaar Ministerie zelf om de zaak te onderzoeken.

PSG en Hakimi waren niet bereikbaar voor commentaar. Het was de Franse krant Le Parisien die het nieuws over het onderzoek als eerste uitbracht, bevestigd door een bron dicht bij het onderzoek. 

De advocaat van Hakimi ontkent:

Meer
Lees meer...