Waar ligt de toekomst van Lionel Messi? Drie ploegen lijken in de running

Lionel Messi is nog steeds een van de beste spelers ter wereld, maar de 35-jarige Argentijn heeft wel een aflopend contract bij zijn huidige ploeg Paris Saint-Germain (PSG). Voorlopig leek Messi nog geen beslissing te hebben genomen over zijn toekomst, al zijn er drie clubs die opvallend vaak genoemd worden.

Al-Hilal

Het meest opmerkelijke contractvoorstel dat Lionel Messi zou gekregen hebben, komt van Al-Hilal. Deze Saudische topclub is de grote concurrent van het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo. Ze wonnen de voorbije drie seizoenen de titel in de Saudi League, maar staan nu na een mindere start pas op de derde plaats. Al-Hilal won de afgelopen drie jaar ook tweemaal de Aziatische Champions League en speelt ook dit jaar opnieuw de finale, tegen het Japanse Arawa Red Diamonds.

Volgens de bekende voetbaljournalist Fabrizio Romano zou er voor Lionel Messi een contract van 400 miljoen euro per jaar klaarliggen bij Al-Hilal. Dat is meer dan zes keer zoveel als wat hij momenteel verdient bij PSG en dubbel als wat Ronaldo krijgt bij Al-Nassr. Messi zou voorlopig echter de voorkeur eraan geven om in Europa te blijven voetballen.

Een andere optie buiten Europa is nog steeds Inter Miami, de Amerikaanse club van David Beckham. Daarover zijn er echter nog geen concrete geruchten.

PSG

Een andere optie is een verlengd verblijf bij PSG. Dat ligt wel enigszins moeilijk doordat de relatie tussen beide partijen steeds meer vertroebeld is geraakt de laatste tijd. Er zou al sinds het einde van het (door Argentinië gewonnen) WK een contractvoorstel klaarliggen in Parijs, maar Messi heeft dat nog altijd niet getekend.

Volgens RMC Sport is de Argentijn dan ook van plan om PSG te verlaten. Reden daarvoor zou de kritiek zijn van sommige supporters aan het adres van Messi na de recente Europese uitschakeling en het puntenverlies in de Ligue 1.

FC Barcelona

De droombestemming van Lionel Messi is volgens de meeste bronnen een terugkeer naar zijn geliefde FC Barcelona. Ook zijn familie zou liefst opnieuw verhuizen naar Barcelona. De strenge regels van de Spaanse competitie LaLiga rond salarissen en de financiële problemen van Barça lijken zo’n deal voorlopig wel te bemoeilijken. Als Messi echt terugkeert naar FC Barcelona zal hij alvast een flink deel van zijn huidig loon moeten inleveren.

Meer
Lees meer...