Documentairereeks ‘FC Barcelona: A New Era’ over het post-Messi tijdperk krijgt trailer

FC Barcelona ging recent door een woelige periode (die eigenlijk nog steeds bezig is). Zo kent de club zware financiële problemen waardoor het afscheid moest nemen van clubicoon Lionel Messi. Sinds is bij Barça een nieuw tijdperk aangebroken en daar heeft Prime Video de docureeks FC Barcelona: A New Era over gemaakt.

Na een lang welles-nietesspelletje kondigde Lionel Messi op 8 augustus 2021 in tranen zijn afscheid aan bij FC Barcelona. De Spaanse topclub kon door financiële problemen zijn Argentijnse superster geen nieuw contract aanbieden waardoor hij na 21 jaar noodgedwongen moest vertrekken. Josep Maria Bartomeu, de vorige voorzitter van de club die eind oktober 2020 na aanhoudende kritiek opstapte, liet Barça toen namelijk achter met een schuldenberg van minstens 1,2 miljard euro. 

Uit het dal kruipen

Sindsdien probeert FC Barcelona uit het dal te kruipen. Dat doet de club met vallen en opstaan. Het seizoen 2021-2022 was zowel sportief als financieel een ramp. De nieuwe voorzitter Joan Laporta wou een herhaling daarvan dit seizoen absoluut vermijden en wist de schuldenberg van de club dankzij heel wat controversiële deals fors te verminderen. Zo kon Barça ook enkele talentvolle nieuwkomers aantrekken.

In de competitie zorgt dat, met Xavi als trainer, voorlopig voor succes. Maar in de Champions League werd FC Barcelona in de groepsfase al uitgeschakeld. Daardoor blijft de club in een crisissfeer hangen.

FC Barcelona: A New Era

Hoe de traditieclub de voorbije twee jaar beleefde, kan je vanaf woensdag 28 december 2022 zien op Prime Video. Dan lanceert de streamingdienst van Amazon namelijk de documentairereeks FC Barcelona: A New Era. En nu heeft de serie meteen een eerste trailer die nooit eerder vertoonde beelden van achter de schermen toont.

Bekijk de trailer van FC Barcelona: A New Era:

FC Barcelona: A New Era is vanaf 28 december 2022 te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...