Messi verdient 555 miljoen euro op vier jaar tijd

FC Barcelona zegt in een statement juridische stappen te ondernemen tegen de krant El Mundo na de publicatie zondag van het contract van sterspeler Lionel Messi.

Daarmee geeft Barça impliciet toe dat de documenten echt zijn en de cijfers kloppen. Dat Messi (33) een grootverdiener is, was al langer bekend. Toch doen de cijfers duizelen:

  • Messi’s vierjarige contract loopt eind dit seizoen af. In vier jaar tijd zou hij ruim 555 miljoen euro opstrijken, of zowat 139 miljoen euro per seizoen.
  • Vooral de bonussen vallen op: 115 miljoen euro ’tekengeld’ gewoon om de contractverlenging in 2017 te aanvaarden en 77 miljoen euro aan ‘getrouwheidsbonussen’.
  • Volgens El Mundo heeft Messi al 511 miljoen van de 555 miljoen euro geïncasseerd.

Voorzittersverkiezingen

Dat de cijfers net nu uitlekken, is wellicht geen toeval. FC Barcelona zit in loodzware schuldenlast en staat voor levensbelangrijke voorzittersverkiezingen. “Met of zonder Messi?”, is een van de belangrijkste kwesties in de campagne. De Argentijn scoorde afgelopen weekend nog de openingstreffer tegen Athletic Bilbao.

De analyse van El Mundo concludeert dat Messi’s monstercontract FC Barcelona ruïneert. Een van de kandidaat-voorzitters, Victor Font, betwist dat en postte een foto van Messi met “priceless” (‘onschatbaar’) op de achtergrond.

Messi, die al sinds zijn tienerjaren bij FC Barcelona speelt, stuurde eind vorig seizoen nog aan op een vertrek omwille van de magere sportieve vooruitzichten. Het Franse PSG, waar Messi’s landgenoot Mauricio Pochettino sinds kort trainer is, en het Manchester City van trainer Pep Guardiola (ex-Barça) worden het vaakst genoemd als zijn mogelijke volgende club.

Lees ook: Lionel Messi meest waardevolle atleet ter wereld voor reclamejongens

Meer
Lees meer...