Barcelona maakt het onmogelijke waar en krijgt 4 van zijn 5 nieuwkomers geregistreerd voor de seizoensstart

FC Barcelona en trainer Xavi kunnen in hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen rekenen op 4 van 5 belangrijke nieuwe spelers die de club deze zomer al binnenhaalde. Door de financiële problemen van Barça leek het lang alsof de nieuwkomers niet (op tijd) zouden geregistreerd raken bij LaLiga voor de openingsmatch tegen Rayo Vallecano.

Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié en Andreas Christensen kunnen zaterdagavond om 21 uur in Camp Nou hun officiële debuut maken in het shirt van FC Barcelona. De verkoop van 24,5 procent van Barca Studios, de mediatak van de club, aan Orpheus Media voor 100 miljoen euro bracht net op tijd net genoeg in het laatje.

Kortetermijndenken

Het is voor FC Barcelona als de zoveelste keer de voorbije maanden dat het licenties en rechten verkoopt om hun diepe schuldenput weg te werken. Op korte terwijl zorgt dat ervoor dat de nieuwe voorzitter Joan Laporta de spelerskern van Barça heel wat beter wist te maken, zeker in vergelijking met vorig jaar. Op lange terwijl hebben analisten echter hun vragen bij dat kortetermijndenken.

Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié en Andreas Christensen

Een week geleden was Barcelona ervan overtuigd dat ze hun financiën in orde hadden gekregen om hun vijf nieuwe spelers te kunnen registreren. LaLiga, de organisatie die verantwoordelijk is voor de hoogste Spaanse voetbalklasse, rekende echter anders. Daardoor moest de Spaanse topclub in een recordtempo op zoek naar nog maar eens 150 miljoen euro.

Een deel daarvan is nu dus gevonden. Vrijdagochtend stuurde Barcelona volgens Marca het bewijs van hun nieuwe deal van 100 miljoen euro naar LaLiga. Daardoor konden met Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessié en Andreas Christensen vier van de vijf nieuwkomers op het nippertje ingeschreven worden.

Jules Koundé?

Enkel Jules Koundé mag dus tegen Rayo Vallecano nog niet meespelen met zijn nieuwe club. Dat is op zich geen ramp. De 23-jarige Franse centrale verdediger zou namelijk toch wat last hebben van een blessure. Barcelona hoopt tegen volgende wedstrijd, op 21 augustus tegen Real Sociedad, wel te kunnen rekenen op de ex-speler van Sevilla waar het 50 miljoen euro voor betaalde.

Om dat waar te maken rekent Barça-voorzitter Laporte op twee zaken. Ten eerste probeert de club al enige tijd enkele overbodige of dure spelers – zoals Memphis Depay, Pierre Emerick-Aubameyang en Frenkie de Jong – te kopen. Een andere optie is dat enkele oudere spelers – zoals Sergio Busquets en Gerard Pique – vrijwillig akkoord gaan met een loonsverlaging. Beide clubiconen deden dat vorig zomer ook om gelijkaardige redenen.

Meer
Lees meer...