Officieel: Lionel Messi trekt naar Inter Miami

Lionel Messi heeft een beslissing genomen over zijn toekomst. De 35-jarige Argentijn trekt naar Inter Miami in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. Dat hebben zowel Messi, de MLS zelf als Inter Miami bevestigd. De deal moet wel nog formeel afgerond worden.

“Ik heb beslist dat ik naar Inter Miami ga”, zegt Lionel Messi in de Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo. Daarmee worden de geruchten bevestigd die woensdag al overal verschenen. Daar geeft de Argentijn ook aan dat hij hoopte terug te kunnen keren naar FC Barcelona, maar dat die situatie te onzeker is. Barça heeft al enkele jaren financiële problemen en wordt daardoor sterk beperkt door de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga.

Barcelona of weg uit Europa

Zelfs als Messi er een contract zou ondertekend hebben, was er nog steeds de kans dat ze hem niet konden registreren en hij dus niet speelgerechtigd raakte. De club zou dat enkele kunnen oplossen door meerdere spelers te verkopen of een lager loon aan te bieden. Omdat zijn vertrek bij FC Barcelona twee jaar geleden om dezelfde redenen al heel woelig verliep, had Messi naar eigen zeggen geen zin om dat opnieuw mee te maken.

“En als het niet Barcelona was, wilde ik Europa verlaten. Ik had aanbiedingen van andere Europese clubs, maar die heb ik niet eens bekeken”, zegt Messi, die meer tijd wil hebben voor zijn familie. “In de Verenigde Staten kan ik op een andere manier leven en meer van dag tot dag genieten. Ik heb wel nog altijd dezelfde drive om te willen winnen en het zo goed mogelijk te doen, maar met meer rust.”

Geen Al Hilal, wel MLS met hulp van Adidas en Apple

Lionel Messi heeft al langer een zeer lucratief contractvoorstel klaarliggen bij Al Hilal uit Saudi-Arabië, maar zou geen zin gehad hebben in zo’n avontuur.

Inter Miami kan dan wel een aangenamere woonomgeving bieden aan Messi, het heeft wel minder financiële slagkracht dan Al Hilal. Toch zou de club een financieel zeer aanlokkelijk voorstel hebben gedaan aan de Argentijn. Daarvoor kon het rekenen op twee belangrijke partners.

Apple kocht een jaar geleden de streamingrechten voor de MLS voor een bedrag van 2,5 miljard dollar (2,3 miljard euro) voor 10 jaar. Messi zou een deel krijgen van de inkomsten die het in de toekomst krijgt van nieuwe abonnees van de MLS Season Pass, hun streamingabonnement op Apple TV+. Ook Adidas, een van de belangrijkste sponsors van de MLS, zou een deal hebben gesloten met Lionel Messi.

Meer
Lees meer...