‘Lionel Messi heeft beslissing genomen over toekomst’

Het begint er steeds meer naar uit te zien dat Lionel Messi naar Inter Miami in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS trekt. De 35-jarige Argentijn had eerder al aangegeven Paris Saint-Germain te verlaten, maar heeft nog niet officieel gesproken over zijn toekomst.

Verschillende voetbaljournalisten komen vandaag met het nieuws naar buiten dat Lionel Messi een principeakkoord heeft met de Amerikaanse voetbalclub Inter Miami. Daarmee kom er een einde aan de onzekerheid over de toekomst van de Argentijn. Vorige week raakte officieel bekend dat Messi afscheid neemt van PSG, maar waar hij naartoe zou trekken was toen nog niet duidelijk.

Bij Al Hilal uit Saudi-Arabië ligt al langer een heel lucratief contractvoorstel klaar. Ook FC Barcelona probeert zijn voormalige speler terug te halen, al zijn er daar juist weinig tot geen financiële middelen.

Apple

Lionel Messi zou echter voor Inter Miami hebben gekozen. Het vooruitzicht om met zijn familie naar Florida te verhuizen, zou daarbij een van de doorslaggevende redenen geweest zijn. De Messi’s bezitten namelijk al een huis in Miami dat ze momenteel verhuren.

Daarnaast zou er aan een verhuis naar de Amerikaanse Mayor League Soccer (MLS) ook enkele extrasportieve deals verbonden zijn. Zo zou Apple mee op de kar gesprongen zijn voor een toekomstige documentaire. Apple TV+ heeft ook een deel van de uitzendrechten van de MLS. Ook Adidas zou bij de deal betrokken zijn.

Verenigde Staten

Tot slot zou Messi het idee om voetbal populairder te maken in de Verenigde Staten ook aantrekkelijk gevonden hebben. In de jaren 70 trok Pelé om diezelfde reden naar New York Cosmos en later hoopte ook David Beckham in de VS voor de doorbraak van voetbal te zorgen met zijn komst naar LA Galaxy.

In 2026 organiseert de Verenigde Staten samen met Canada en Mexico het wereldkampioenschap voetbal. Daardoor zal Lionel Messi automatisch als een soort ambassadeur voor dat WK fungeren. Of hij daar zelf aanwezig zal zijn met Argentinië is nog niet duidelijk.

Wat is Inter Miami?

De club Club Internacional de Fútbol Miami, of kortweg Inter Miami, is een gevolg van de komst van David Beckham naar de MLS in 2007. De Engelse wereldster onderhandelde toen namelijk een deal waarbij hij na zijn carrière voor een goedkoper bedrag een nieuwe ploeg mocht oprichting in de Verenigde Staten.

Uiteindelijk duurde het nog tot 2018 voor Inter Miami het levenslicht zag en zou de club pas in 2020 in competitie treden. Inter Miami kende voorlopig nog maar weinig succes in de MLS. Vorig seizoen bereikte het als twaalfde in de reguliere competitie voor eerst de play-offs, maar daarin verloor het in de eerste ronde kansloos van New York City.

Nadat grote vedette Gonzalo Higuaín eind vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak ging, gaat het nog slechter met de resultaten van de club. Momenteel staat ze in de Eastern Conference helemaal onderaan met 15 punten uit 16 wedstrijden. De kans lijkt dan ook groot dat Inter Miami na Messi op zoek gaat naar nog meer versterkingen.

Bron: Megan Briggs/Getty Images

Stadion

Inter Miami speelt zijn thuiswedstrijden in het amper 18.000 plaatsen tellende DRV PNK Stadium. Dat doet het in afwachting van het geplande Miami Freedom Park. De bouw van dat laatste stadion heeft echter door problemen met de vergunning al bijna tien jaar vertraging opgelopen. Op 1 april 2022 vond de club eindelijk een vergunning waardoor de bouw binnenkort zal starten. De bouw van het multifunctionele complex, dat 1 miljard dollar (930 miljoen euro) zal kosten, zou in 2025 klaar moeten zijn.

Meer
Lees meer...