Trainer PSG bevestigt: Lionel Messi vertrekt bij Franse topclub

Wat al enige tijd in de lucht ging, is nu ook bevestigd: Lionel Messi verlaat aan het einde van het seizoen Paris Saint-Germain. Dat heeft Christophe Galtier, trainer van de Franse topclub, bevestigd. Bij welke club Messi volgend seizoen zal spelen, is nog niet geweten.

Na twee seizoenen zit het avontuur van de bijna 36-jarige Lionel Messi in Frankrijk erop. Op een persconferentie voor PSG’s laatste wedstrijd van het seizoen tegen Clermont Foot heeft zijn trainer Christophe Galtier dat nieuws bevestigd. “Ik had het voorrecht om de beste speler in de voetbalgeschiedenis te coachen. Dit wordt zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes, en ik hoop dat hij een warm welkom zal krijgen”, klonk het daar.

Kritiek

Over alle competities heen heeft Lionel Messi dit seizoen 21 goals gescoord en 20 assists gegeven. Toch kreeg hij regelmatig kritiek van de Parijse fans. De grootste reden daarvoor is het feit dat PSG dit seizoen opnieuw naast de verhoopte winst greep in de Champions League. De Franse club sneuvelde daarin namelijk al in de achtste finale tegen Bayern München. Tussendoor won Messi met Argentinië wel het WK voetbal in Qatar.

“Dit jaar is Lionel Messi een belangrijk onderdeel van het team geweest. Hij was altijd beschikbaar. Ik denk niet dat de kritiek terecht is. Hij is er altijd geweest voor het team”, weerlegt Galtier de kritiek.

Toekomst?

Lionel Messi speelde twee seizoenen bij Paris Saint-Germain nadat hij door financiële problemen noodgedwongen moest vertrekken bij FC Barcelona. Waar zijn toekomst ligt, is niet geweten.

Volgens veel dichte bronnen zou de Argentijn er de voorkeur aan geven om terug te keren naar FC Barcelona. De kans dat zijn komst voor de Spaanse topclub financieel haalbaar is, lijkt echter klein. Andere opties zijn onder andere Al-Hilal uit Saudi-Arabië, Inter Miami uit de Verenigde Staten en Newell’s Old Boys uit Argentinië.

Meer
Lees meer...