Treble-winst Manchester City krijgt eigen documentaire op Netflix

Het is ondertussen bijna een jaar geleden dat de Engelse club Manchester City zowel de Premier League, FA Cup als de Champions League won. Het winnen van die drie prijzen wordt ook wel de Treble genoemd en gebeurt zelden. Omdat die Treble dus heel speciaal was, komt Netflix nu met een documentaire over de Cityzens in het seizoen 2022-2023.

Vorig seizoen was een groot succes voor de club van Kevin De Bruyne en coach Pep Guardiola. Na een lange titelstrijd tegen het Arsenal van Mikel Arteta, kon Manchester City toch opnieuw de titel in de Premier League winnen. Daar stopte het nog niet, want daarna volgden ook nog de FA Cup. Uiteindelijk kon het team ook de Champions League winnen in de finale tegen Inter Milan.

Tijdens dat belangrijke seizoen werd het team gevolgd door Netflix. De streamingdienst heeft op dit moment al heel wat documentaires lopen en is naast Prime Video misschien wel dé to go-plek als het aankomt op docu’s over sport. Denk daarbij maar aan Formula 1: Drive to Survive, maar ook aan voetbaldocumentaires Captains of the World en Sunderland ‘Til I Die.

Manchester City

Nu is het dus aan Manchester City om hun plek op de streamingdienst op te eisen. Dat mag ook wel, met het succesverhaal dat het team in het seizoen 2022-2023 schreef. Het eerste succes van het team was het winnen van de titel. Daarvoor moest het team langer dan vooraf gedacht strijden tegen Arsenal. Uiteindelijk was het een rechtstreeks duel dat zo goed als zeker besloot over de winst.

Ondertussen deden de Cityzens ook nog mee in de FA Cup, de nationale beker waarin teams uit alle competities in Engeland tegen elkaar strijden. In de finale kwam Manchester City uit tegen hun stadsgenoot Manchester United, die ze versloegen. Daarna kwam er nog één uitdaging: de Champions League.

Documentaire

Vanaf 2 april is het volledige avontuur dus te volgen op Netflix. De documentaire heet Together: Tr3ble Winners en kreeg gisteren een trailer. Daarin krijgen de fans al beelden vanuit de kleedkamer te zien, maar ook vanop het grote feest na de winst.

Doorheen het seizoen hoorden daar heel wat spannende momenten bij, waarbij coach Pep Guardiola en spelers Ruben Dias en Rodri meermaals hun stem verheffen. In de beelden is ook te zien hoe zelfs Erling Haaland soms gefrustreerd is door het team. Maar uiteindelijk komt alles neer op één groot feest als het team de Treble ook echt wint.

Bekijk de trailer hier:

Meer
Lees meer...