Manchester City dropt volledige docufilm over Kevin De Bruyne

Goed nieuws voor wie van sportdocumentaires houdt, want de wereld is er weer eentje rijker. De Engelse voetbalploeg Manchester City heeft gisteren namelijk een nieuwe docu gedropt. Dat deed het op het officiële YouTube-kanaal van de ploeg. Maar in tegenstelling tot wat velen zouden verwachten, gaat die docu niet over de volledige ploeg. Er staat maar één man centraal en dat is Kevin De Bruyne.

Kevin De Bruyne is een fenomeen in Manchester. De Belgische voetballer uit Drongen is al sinds 2017 aan de slag bij de Cityzens en is op korte tijd uitgegroeid tot clubicoon. Om die reden vond Manchester City dat de voetballer zijn eigen documentaire verdiende. En die docu, met de naam Kevin De Bruyne: Made in Belgium, kwam gisteren online.

Made in Belgium

De voorbije jaren was voetballer Kevin De Bruyne al een aantal keer het onderwerp van korte documentaires in ons land. Maar nu wordt hij ook door zijn eigen team, Manchester City, geprezen. De Engelse kampioen dropte gisteren namelijk een volledige docufilm over de middenvelder, waarin het dieper inging op het verleden van De Bruyne en zijn weg naar de top.

In Kevin De Bruyne: Made in Belgium gaan de makers op bezoek bij een aantal belangrijke mensen uit Kevins verleden. Hij begon bij het plaatselijke KVV Drongen, waar ook de docu begint. Zo zijn o.a. zijn eerste coach, zijn vader, zijn leerkracht en nog vele anderen te zien. En ook zijn (ex-)collega’s en coaches doen hun verhaal.

Winnaar

Naast zijn avontuur bij Manchester City heeft de documentaire het ook over zijn rol bij de Rode Duivels. Zo praten Eden Hazard, Vincent Kompany en bondscoach Roberto Martinez over hoe belangrijk hij is voor het team en hoe graag De Bruyne altijd wil winnen. Daarnaast lijkt iedereen het er ook over eens te zijn dat de Belg zijn beste zelf is geworden onder het bewind van coach Pep Guardiola.

Bekijk de volledige documentaire hier:

Meer
Lees meer...