Vincent Kompany wordt met voorsprong best betaalde trainer uit de Engelse Championship

Vincent Kompany werd dinsdag eindelijk officieel voorgesteld als nieuwe trainer van Burnley FC. Een dag later zijn er meer details over die deal uitgelekt. Daaruit blijkt dat de 36-jarige Belg met voorsprong de beste betaalde trainer wordt in de Championship, de Engelse tweede klasse. Het zou gaan om een jaarsalaris van 2,9 miljoen euro.

Wat al langer in de lucht ging, is sinds gisteren ook officieel. Vincent Kompany wordt komend seizoen hoofdtrainer van Burnley FC, dat zojuist degradeerde uit de Premier League. De Engelse ploeg maakte de komst van de Belg zelf bekend op sociale media.

Zo’n drie weken geleden maakte RSC Anderlecht bekend dat trainer Vincent Kompany de club in onderling overleg verliet. Daar was hij één jaar actief geweest als speler-coach en twee seizoenen als volwaardige T1. Onder de leiding van Kompany moest de club, ondanks financiële problemen en wissels aan de macht, terug aan de top raken met veel eigen jeugd en mooi voetbal. Die doelstellingen kon hij maar deels invullen en bovendien zou er onenigheid zijn ontstaan met bestuur.

Financieel moeilijke tijden voor Burnley FC

Na wat geflirt met Borussia Mönchengladbach en Wolfsburg uit Duitsland en OGC Nice uit Frankrijk koos Vincent Kompany uiteindelijk toch verrassend voor het Engelse Burnley FC. Die keuze is vooral verrassend omdat de club zojuist degradeerde naar tweede klasse.

Daardoor verliest de club volgend seizoen zo’n 50 miljoen pond (57 miljoen euro) aan televisiegeld. Als Burnley niet onmiddellijk opnieuw promoveert, verliest het het jaar erna nog eens hetzelfde bedrag daarbij. Tot slot moet de club binnenkort ook een groot deel van 65 miljoen pond (75 miljoen euro) die het leende van de Amerikaanse investeerder ALK Capital terugbetalen.

2,9 miljoen euro jaarsalaris

Dat alles weerhield Burnley FC er niet van om diep in de buidel te tasten om Vincent Kompany binnen te halen als trainer. Hij zal in Noord-Engeland volgens verschillende insiders namelijk maar liefst 2,9 miljoen euro per jaar verdienen. Dat maakt hem meteen de beste betaalde trainer in de Engelse Championship.

Voor dat bedrag hoopt Burnley uiteraard dat Kompany hen na één seizoen opnieuw naar de Premier League brengt. Dat wordt echter geen eenvoudige opdracht. De spelerskern van Burnley is namelijk dringend aan vernieuwing toe en daar is dus maar een beperkt budget voor. Bookmakers zetten de club momenteel amper pas op plaats zes in hun rangschikking.

Meer
Lees meer...