Na vier jaar verschijnt er deze week een nieuw seizoen ‘Sunderland ‘Til I Die’

Vanaf morgen, 13 februari, verschijnt er een nieuw seizoen van de sportdocumentaire Sunderland ‘Til I Die over voetbalclub Sunderland AFC. Deze keer volgt Netflix de club opnieuw in een iets positievere periode.

Sportdocumentaires zijn hot en Netflix blijft er een sterke speler in. Een van de bekendste docureeksen is Formula 1: Drive to Survive over de Formule 1, waarvan deze maand het zesde seizoen verschijnt. Maar ook Sunderland ‘Til I Die was sinds zijn eerste release in 2018 een populaire titel. Een tweede seizoen volgde in 2020 en na een lange pauze volgt nu het derde.

Sunderland ‘Til I Die

Sunderland speelde lange tijd in de Premier League, de hoogste voetbaldivisie, maar degradeerde in het seizoen 16/17 terug naar de EFL Championship. Een jaar later werd het nog erger, want na het seizoen 17/18 eindigde de club op de 24ste plek. Daardoor zakte het nog een klasse en kwam het in League One terecht. Dat was te zien in de eerste twee seizoenen van de reeks.

In mei 2022 eindigde het team vijfde in die competitie, waarna het play-offs mocht spelen en kans maakte om een promotie. De finale van die play-offs won Sunderland tegen Wycombe Wanderers met 2-0. Dat bracht hen terug naar de Engelse tweede klasse.

Nieuwe blik

Na vier jaar zonder nieuw seizoen van Sunderland ‘Til I Die keert de documentaire terug. Vanaf deze week is het derde seizoen van de reeks te zien op Netflix. Daarin is te zien hoe de club onder een volledig nieuw bewind komt te staan en hoe dat op termijn toch iets goed lijkt te betekenen voor de sfeer binnen de club en in de stad.

De nieuwe voorzitter is de 26-jarige Kyril Louis-Dreyfus. Velen geloofden niet helemaal in zijn kunnen door zijn jonge leeftijd, maar uiteindelijk zou hij de club toch tot een comfortabele plaats in de Championship loodsen. In die competitie is de club ook dit seizoen actief. Op dit moment staat het team op de zevende plaats, maar strijdt het wel nog mee om een plek in de play-offs.

Bekijk de trailer voor Sunderland ‘Til I Die hier:

Sunderland ‘Til I Die seizoen 3 verschijnt op dinsdag 13 februari op Netflix.

Meer
Lees meer...