Left Right
scrollTop top

Parket wil 18 leden van Reuzegom vervolgen na dodelijke studentendoop


parket reuzegom vervolging leden
© Facebook

Het parket van Limburg verwijst 18 leden van de Leuvense studentenclub Reuzegom door naar de raadkamer na de dood van een student bij een doop. De jongen van 20 jaar stierf in december 2018 in het ziekenhuis. Hij had onder andere visolie moeten drinken.

Het parket vraagt dat de 18 leden vervolgd worden voor onterende behandeling, toediening van kwalijke stoffen en onopzettelijke doding. De raadkamer zal begin september beslissen of alle 18 leden zich voor de rechter zullen moeten verantwoorden. Dat meldt onder meer de VRT.

In een reportage werd afgelopen weekend de fatale doop van drie schachten bij studentenclub Reuzegom gereconstrueerd. Die vond plaats op 4 en 5 december 2018. Er was sprake van ernstig alcoholmisbruik, machtsmisbruik en fysieke mishandeling.

Poging tot cover-up

Op 5 december moesten de drie studenten mee naar een chalet in Vorselaar in de provincie Antwerpen. De schachtmeesters gooiden hen halfnaakt in een put vol ijskoud water. Daarna moesten ze liters visolie en urine drinken, de kop van een levende aal afbijten en een goudvis inslikken. Sanda Dia stierf later die avond aan orgaanfalen. Voor de politie ter plaatse kwam, hadden de verantwoordelijke leden geprobeerd om alle sporen van hun machtsmisbruik te wissen.

KU Leuven wacht op raadkamer

Studentenclub Reuzegom bestaat ondertussen niet meer. De leden, die aanwezig waren op de doop, kregen vorig jaar een voorwaardelijke schorsing van de KU Leuven en een taakstraf.

Reuzegom was een club van Antwerpse studenten. Het dossier wordt echter in Limburg behandeld, omdat één van de betrokken leden de zoon is van een Antwerpse rechter. De KU Leuven wacht de beslissing van de raadkamer af om eventuele extra maatregelen tegen de betrokken studenten te nemen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  696.642
 • Aantal
  doden
  20.879