Peaches Geldof overleden, zette nog foto met haar moeder op Instagram

Peaches Geldof, de dochter van Bob Geldof en Paula Yates, is overleden. Ze werd 25. Haar laatste boodschap aan de wereld was deze Instagram, een foto van haar en haar moeder. De doodsoorzaak is voorlopig niet bekend. 

Peaches Geldof was een socialite tegen wil en dank. Als dochter van Saint Bob Geldof was ze van bij haar geboorte voer voor de Britse tabloids. Daarbij moet gezegd worden dat Peaches de controverse en de spotlights niet echt schuwde. Ze hield van feesten en van gezien worden, en verhalen over drugsmisbruik achtervolgden haar al jaren.

Peaches Geldof laat twee kinderen achter: Astala Geldof–Cohen (twee jaar) and Phaedra Geldof-Cohen (11 maanden). Ze was getrouwd met Thomas Cohen van de band S.C.U.M. sinds eind 2011.

Paula Yates, de moeder van Peaches stierf op 41-jarige leeftijd in 2000 aan een overdosis drugs. Ze was de dood van de stiefvader van Peaches, INXS-zanger Michael Hutchence drie jaar eerder nooit te boven gekomen. In 1997 werd Hutchence dood gevonden in een hotelkamer na misgelopen wurgseks.  

Peaches Geldof  groeide op in Chelsea en in Faversham. Ze liep school aan het Queen’s College in Londen. Op 18-jarige leeftijd verliet ze het huis van haar vader en huurde een huis in het noordelijke deel van Londen. Daarna verhuisde ze naar Islington in New York met haar toenmalige echtgenoot, songwriter Maxwell (Max) Drummey.

Journaliste op 14

Peaches Geldof was officieel journaliste. En daar begon ze heel vroeg mee. Amper 14 schreef ze al een column in het modetijdschrijft Elle Girl. Tussen haar 14de en 17de schreef ze een wekelijks een politiek sociologisch column voor The Daily Telegraph, maar ook andere artikelen, ondermeer voor The Guardian. 

Naast het schrijven voor tijdschriften, schreef en presenteerde Peaches Geldof ook haar eigen documentaireprogramma, Peaches Geldof: Teenage Mind (2005), dat werd opgevolgd door Peaches Geldof: Teen America (2006).

Catwalk

In september 2007 maakte Geldof haar debuut op de catwalk voor PPQ tijdens de London Fashion Week. In deze periode was ze ook het gezicht van het Australische vrouwenmodebedrijf Dotti. 

In oktober 2008 verscheen op MTV de realityshow Peaches: Disappear Here. In 2009 werd Geldof het gezicht van de Miss Ultimo-collectie. 

2010: drama

In 2010 ging het mis. Naaktfoto’s en verhalen over drugsgebruik deden haar werkgevers het contract verbreken.

In 2011 presenteerde Geldof nog een reeks op TV die “OMG with Peaches Geldof” heette. 

Zoekende ziel

In 2009 vertelde Peaches op televisie dat ze lid van scientology was geworden. Vorig jaar maakte ze bekend een Thelemiet te zijn geworden, een aanhanger van Thelema, een occulte filosofie die stelt dat de Wil heilig is en alle handelingen die intentioneel geschieden in meerdere of mindere mate als magie beschouwd worden. De beweging werd gestart door occultist Aleister Crowley.

Meer
Lees meer...