Pensioenfeestje bij NMBS loopt uit de hand: internationale trein daardoor afgeschaft, andere onnodig tegengehouden

Pensioenfeestje bij NMBS loopt uit de hand: internationale trein daardoor afgeschaft, andere onnodig tegengehouden

Afscheid nemen van een collega die jarenlang bij de NMBS zat, dat doen ze duidelijk niet bescheiden bij de spoorwegen. Maar het feestje liep zo uit de hand dat een internationale trein gewoon moest afgeschaft worden. De bende feestvarkens liet ook nog een andere trein stoppen. Geen goede reclame voor het bedrijf, dat een intern onderzoek begonnen is.

Een toch wel wild feestje, iets anders kan je moeilijk concluderen. Het Laatste Nieuws meldt dat een pensioenviering bij de NMBS in het rangeerstation van Vorst helemaal uit de hand liep.

Het feestje vond vorige donderdagmiddag plaats, toen alle collega’s langs kwamen om de man die op pensioen ging te vieren. Alleen deden ze dat zo massaal, dat er niemand meer aan het werk was. Daardoor viel het spoor een tijdje helemaal zonder personeel op die plek. Er was geen personeel meer om een trein te poetsen en klaar te maken voor vertrek. Zo kon de internationale trein die vanuit Brussel-Centraal richting Luxemburg moest vertrekken om 14.37 afgeschaft worden.

Trek nog eens aan de noodrem

De passagiers bleven gewoon in de kou staan. En het was alle hens aan denk om ook de volgende trein, die een uur later naar Luxemburg reed klaar te krijgen. Die reed uiteindelijk met meer dan een half uur vertraging het rangeerstation uit. Uiteindelijk zou het incident voor meer dan 2,5 uur vertragingen gezorgd hebben op de lijnen van de NMBS.

Het personeel maakte het ’s avonds nog bonter, doen ze via de lijn Brussel-Namen-Luik naar huis reden. Want eerst werd er een trein tegengehouden, en toen die al vertrokken was, kwam de trein opnieuw tot stilstand nadat aan de noodrem getrokken werd.

“Het klopt dat er een personeelsfeestje was in het rangeerstation van Vorst. Dat is op zich geen probleem, maar er moet altijd personeel aanwezig blijven om ervoor te zorgen dat de treinen stipt en veilig kunnen rijden. De oorzaak van de hinder maakt momenteel voorwerp uit van een intern onderzoek”, zo geeft een woordvoerder van de NMBS mee.

Gesponsorde artikelen