Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in nieuw Eén-programma ‘Geubels en de Hollanders’

Philippe Geubels is binnenkort terug op Eén met een nieuw programma. In Geubels en de Hollanders neemt hij onze noorderburen onder de loep. Zo lacht hij met hun rare gewoontes en gebruiken in een hilarische istand-upshow met tussendoor commentaar van Bekende Nederlanders en Belgen.

In 2013 maakten we kennis met het hilarische programma Geubels en de Belgen op de zender VIER. Daarin gaf Philippe Geubels commentaar op wat ons typisch maakt als Belgen. Het programma bestond deels uit fragmenten uit een zaalshow, met tussendoor nagespeelde sketches en commentaar van bekende en minder bekende Belgen.

Iedere aflevering stond in het teken van een andere typisch Belgisch thema. Zo was er onder andere plaats voor feestdagen, vakantie, eten, geld en werk. Na twee seizoenen en achttien afleveringen hield Geubels en de Belgen er jammer genoeg mee op.

Nederland

Nu, zes jaar later, is Philippe Geubels terug met een gelijkaardig programma. Deze keer is Vlaanderens bekendste komiek te zien op de zender Eén en ligt de focus niet op België, maar op Nederland.

In Geubels en de Hollanders lacht de komiek met onze noorderburen. Dat doet hij in een zaalshow waarin alle vooroordelen, tradities en eigenaardigheden aan bod komen.

Erik Van Looy en Philippe Geubels – Bron: Eén

Naast die stand-upshow zal Philippe ook samen met Erik Van Looy typisch Hollandse zaken doen zoals stamppot maken of met een caravan op reis gaan. Tussendoor geven heel wat bekende Belgen en Nederlanders commentaar op alles dat aan bod komt. Onder andere Urbanus, Bart Peeters, Evi Hanssen, Fred van Leer, Nathan Rutjes, Roué Verveer en Bobbi Eden passeren de revue.

Eten, geld, vakantie …

Ook deze keer krijgt iedere aflevering een ander thema. Aftrappen doet Geubels en de Hollanders met de typisch Hollandse keuken in ‘Eten‘. De tweede week ligt de focus op ‘Geld en werk‘: hoe gierig zijn Nederlanders nu echt? Daarna ligt de focus op ‘Muziek en mode‘ en proberen Philippe en Erik een hit te scoren.

In de vierde aflevering ‘Vakantie‘ gaat Geubels op reis met de caravan. De week erna onderzoekt hij de ‘Liefde en huwelijk‘ en is er uiteraard ook aandacht voor de Amsterdamse walletjes. In aflevering zes gaat het over ‘Opgroeien‘ en daarna neemt hij Nederlandse ‘Hobby’s‘ onder de loep. Eindigen doet het programma met een aflevering over de ‘Hollandse identiteit‘.

Geubels en de Hollanders is vanaf donderdag 5 november wekelijks om 20.40 uur te zien op Eén.

Meer
Lees meer...