Phuket in Thailand ontvangt gevaccineerde toeristen vanaf juli 2021

Phuket, de parel van Thailand, opent vanaf juli 2021 haar grenzen voor gevaccineerde toeristen met een negatieve PCR-test. Ben jij een van de lucky ones die Phuket opnieuw kan ontdekken? Hieronder vind je 10 tips voor een zonovergoten trip naar het land van de glimlach. 

  1. De hagelwitte zandstranden van Phuket lopen langs een azuurblauwe, heldere en warme zee en waren nog nooit zo rustig als nu. Ideaal om aan dat kleurtje te werken, een duik te nemen of van een cocktail te sippen in een van de kleurrijke hangmatten. 
  1. Op zoek naar de ideale balans tussen actie en rust? Huur dan een sup of kajak, of ga surfen in Kata, Karon of Kamala. Geen waterrat? Trek je wandelschoenen aan en ga hiken in de tropische jungle. Spectaculaire uitkijkpunten en watervallen wachten op je.
  1. Phuket is een culturele smeltkroes: je vindt er naast boeddhistische tempels, ook Chinese pagodes. En wist je dat Phuket Old Town gekenmerkt wordt door Chinees-Portugese architectuur? 
  1. Doorheen de geschiedenis lieten handelaars van over de hele wereld hun sporen achter in Phuket. Kruiden uit het Midden-Oosten, India en Portugal worden vlot gecombineerd met wok- en stoommethodes uit China. Ook streetfood kan én wil je niet ontwijken in Thailand.
  1. Ecologisch reizen is niet alleen hip, je doet ook iets terug voor moeder natuur. Breng een bezoekje aan olifanten op rust in het Phuket Elephant Sanctuary, help bij het herplanten van het mangrovebos of laat babyschildpadjes vrij. 
  1. Na drie lockdowns en way too much webinars heeft je lichaam wel nood aan een relaxerende spa. Start met een bloemen- of kruidenstoombad, gevolgd door een scrub met rijstkorrels en zeezout. Sluit af met een heerlijke massage van kokosolie en jasmijn. 
  1. Laat je verwennen in een van de luxeoorden die schitteren langs de witte zandstranden van Phuket. Kies voor een van de vele vijfsterrenresorts met privé-zwembad en zicht op zee. Less is more is hier niet van toepassing. 
  1. Phuket is de ideale bestemming voor wat romantiek. Ga op trektocht naar Promthep Cape of Big Buddha en bewonder er de mooiste zonsondergang. Dobber in een longtailboat op een lagune, of maak een helikoptertochtje boven de baai van Phang Nga. 
  1. Ga koffie slurpen langs een reusachtige lotusvijver in Ma Doo of midden in de jungle in The River Coffee. Zoek je het liever wat hoger, dineer dan in de bomen in Three Monkeys of duik het nachtleven in op een van de hippe rooftopbars: Baba Nest, Heaven of Kee Skylounge.  
  1. Genoeg van Phuket? Ga eilandhoppen naar de wondermooie baai van Phang Nga, ontdek de rijstvelden op Ko Yao Noi, slenter door de pittoreske vissersdorpjes van Ko Yao Yai of bezoek de alombekende Phi Phi-eilanden. 

Overtuigd? Vanaf 1 juli 2021 ben je als gevaccineerde bezoeker met negatief PCR-testresultaat vrijgesteld van quarantaine wanneer je in Phuket landt. Hier kan je voor vertrek de verdere richtlijnen lezen. Met vragen kan je terecht op info@tourismethai.fr of bezoek je favoriete reisbureau.

Al zin om even weg te dromen? Deze sfeerbeelden geven je alvast een idee van de prachtige taferelen die in Phuket te vinden zijn.

Romance Beach dinner at Anantara Layan
Chalong Temple or Chai Thararam Temple, Phuket
Hang Out Baba Nest at Sri Panwa
Meer
Lees meer...