Left Right
scrollTop top

Pijnlijke blunder van ‘Familie’: het wordt moeilijk om de kist van Guido Van den Bossche op te graven


Pijnlijke blunder van ‘Familie’: het wordt moeilijk om de kist van Guido Van den Bossche op te graven

De winterfinale van ‘Familie’ komt eraan en aandachtige kijkers hebben al gezien dat de kist van Guido Van den Bossche daarin wordt opgegraven. Alleen, dat wordt echt moeilijk, want fans die al even meegaan, weten dat Guido helemaal niet begraven is. Een pijnlijke flater, maar ze kunnen er bij ‘Familie’ zelf intussen ook al mee lachen. 

Guido Van den Bossche is al 18 jaar dood, en dat wil zeggen dat het scenaristenteam van Familie intussen stevig veranderd is. Dat merk je aan kleine foutjes die soms in het scenario sluipen. Of grote, want een trouwe Familie-kijkster wees de schrijvers erop dat ze in de aankomende winterfinale van Familie, een serieuze flater zullen begaan.

De kist van Guido

In de previews voor de finale, wordt geïnsinueerd dat het lichaam van Guido Van den Bossche zal worden opgegraven. Technisch onmogelijk, merkten kijkers op, want Guido werd in 1999 gecremeerd. Van een kist opgraven kan dus helemaal geen sprake zijn.

De doodsbrief van Guido werd in 1999 gepubliceerd in een aantal grote kranten, ter promotie van de aflevering die die avond werd uitgezonden. Daarbij werd Guido wel degelijk, na een afscheidsmis, gecremeerd. Of zoals ze het zelf zeiden: “De plechtige uitvaartmis en de crematie vonden plaats in aanwezigheid van vele Familieleden, vrienden en prominenten. U wordt verzocht de Familie te volgen via VTM, vanavond om 19u50.”(lees verder onder de foto)

Geheugenverlies

De uitzending van vrijdag gaat allicht gewoon door, nu nog iets aanpassen is quasi-onmogelijk. Dat wil niet zeggen dat ze bij Familie niet door hebben dat er een foutje is gemaakt. Zij zetten alvast een ludieke video op hun Facebookpagina. “We zijn er eindelijk achter gekomen waarom onze Van den Bossches allemaal aan geheugenverlies lijden ?,” staat daar te lezen.

Intussen is Guido Van den Bossche al 18 jaar dood, we kunnen het de programmamakers dus best vergeven dat ze dit detail wat uit het oog verloren waren. Wisten jullie nog dat de leider van Van Den Bossche Electronics gecremeerd was? Wij waren alvast het antwoord schuldig gebleven.

Kijk hier naar de leuke ‘uitleg’-video van Familie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443