‘Pokémon GO’ wordt aangepast voor spelers in quarantaine: ook andere spellen van Niantic volgen

Door de lockdown, is het niet langer mogelijk om pokémon te gaan vangen in de straten van je stad of gemeente. Ontwikkelaar Niantic heeft daarop iets gevonden. In het spel zal je binnenkort van alles kunnen verdienen door gewoon thuis te blijven. Dat is op dit moment ook al een beetje het geval, maar Niantic wil de mogelijkheden nog veel breder maken.

In 2016 was Pokémon GO een gigantische hype, maar ook nu is het spel nog steeds populair. Lange wandelingen maken om een eitje uit te broeden, en op straat op zoek gaan naar gym’s was een dagelijkse bezigheid van heel wat spelers. Door de verplichte quarantaine is dat niet langer mogelijk. Naar buiten gaan mag alleen om te gaan winkelen, te werken of om een tourtje te maken. Een halfuur blijven staan om een gym in te palmen, hoort daar dus niet bij. Daar heeft Niantic nu iets op gevonden.

Beloning bij het thuisblijven

Niantic staat bekend om de spelletjes die mensen naar buiten doen gaan. Naast Pokemon GO maakten ze ook onder andere Harry Potter: Wizards Unite. Nu heeft het bedrijf in een bericht bekend gemaakt, dat ze hun games zullen aanpassen aan de huidige situatie. Daardoor zullen spelers rustig kunnen verder doen in en rond hun eigen huis. Beter nog: er zullen misschien een aantal huishoudelijke taken gedaan zijn op het einde van de dag. Je kan namelijk punten verdienen als je het huis kuist of als je veel beweegt.

Daarnaast lost Niantic ook de GO Battle League, die je van eender waar over de hele wereld kan spelen. Daar kan je tegen andere Pokémons strijden, met behulp van je vrienden op het spel. Hiervoor had het bedrijf al kleine aanpassingen gedaan, zoals de beloningen groter maken als je thuis een Pokémon ving, maar nu willen ze hun volledige aanbod speelbaar maken. Het bedrijf kijkt ook of ze de echte wereld op een virtuele manier naar het spel kunnen brengen. “De nadruk ligt nu op het binnenblijven, de rest is bijzaak”, zegt John Hanke, directeur van Niantic, nog. De nieuwe aanpassingen zouden er binnen een aantal dagen moeten zijn.

Meer
Lees meer...