‘Pokémon Sword’ en ‘Pokémon Shield’: releasedatum en meer pokémon bekend

Producent Gamefreak heeft meer informatie en een releasedatum vrijgegeven voor Pokémon Sword en Pokémon Shield, de nieuwe paradepaardjes van de franchise. We krijgen een aantal nieuwe pokémon van de achtste generatie te zien, net als de gloednieuwe Wild Area, het zogenaamde Dynamex-systeem en verschillende personages en raids.

Tijdens de presentatie zijn vier nieuwe pokémon van de achtste generatie onthuld. Die zullen in Pokémon Sword en Pokémon Shield wellicht een prominente rol vervullen. Het gaat om Wooloo de schaap-pokémon, Gossifleur de bloem-pokémon, Drednaw de bijt-pokémon en Corviknight de raaf-pokémon. Ook de evolutie van Gossifleur, namelijk Eldegoss, werd getoond.

Nintendo

De starter-pokémon Grookey, Scorbunny en Sobble waren al getoond tijdens de aankondiging van Pokémon Sword en Pokémon Shield. Beide games zien op 15 november 2019 het daglicht.

Wild Area

Gamefreak kondigt vandaag ook aan dat er zich een uitgestrekte Wild Area bevindt tussen de verschillende steden in de nieuwe Galar-regio. Daar kunnen verschillende pokémon worden gevonden, naargelang het weer en waar de speler loopt. In die gebieden kan je zelf je camera besturen om de horizon af te speuren naar pokémon en items op het land, in het gras, in het water en of de lucht.

Nintendo

Dynamex-systeem

Daarnaast komt er een nieuw Dynamex-systeem. Dat is een speciale kracht die je op bepaalde plekken in de Galar-regio kan activeren om je pokémon groter en sterker te maken tijdens een gevecht. Alle aanvallen die je pokémon kent, komen dan harder aan bij je tegenstander. Na drie beurten is de Dynamex-vorm van de pokémon uitgewerkt tijdens een gevecht.

Nintendo

Max Raid Battles

Nog een nieuw concept in Pokémon Sword en Pokémon Shield: Max Raid Battles. Het gaat om strategische gevechten voor maximaal vier spelers. Daarbij behouden de pokémon gedurende de hele battle hun Dynamex-vorm. Als de raid is verslagen, kan de speler een poging wagen om de pokémon te vangen. Sommige pokémon kunnen bovendien pas worden gevonden in de wereld wanneer deze zijn verslagen in een raid.

Legendarische pokémon

Eerder werden de legendarische pokémon Zacian en Zamazenta al aan de wereld getoond. De pokémon hebben een wolfachtig uiterlijk. Zacian heeft een zwaard in zijn bek en Zamazenta draagt een schild om zijn hals. Veel kenners menen dat Zacian de exclusieve legendarische pokémon van Pokémon Sword is, terwijl Zamazenta dit is voor Pokémon Shield.

Nintendo

Voltreffer?

Wanneer er een nieuw spel in de hoofdreeks van Pokémon uitkomt, is dat altijd groot nieuws in de gamewereld. Of Pokémon Sword en Pokémon Shield het beter zullen doen dan de recente Nintendo Switch-games Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! is echter nog maar zeer de vraag. 

Laatst genoemde games gingen wereldwijd 10,63 miljoen keer over de toonbank. Dat blijkt uit gegevens van Nintendo (31 maart 2019). Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! waren zo populair omdat het nostalgische element meespeelde. Of de nieuwe reeks zo zal aanslaan, is nog koffiedik kijken, maar wij kunnen alvast niet wachten tot het 15 november is.

Gesponsorde artikelen