Left Right
scrollTop top

Portugese voetbalcompetitie hervat en meteen scoort … Jesús Corona


Jesus Corona FC Porto
© Isopix

De Portugese Primeira Liga is gisterenavond na een onderbreking van bijna drie maanden opnieuw begonnen. Topclub FC Porto liet zich meteen verrassen op bezoek bij Famalicão. Het verloor met 2-1, maar toch was het de doelpuntenmaker van Porto die het meest in het oog sprong: Jesús Manuel Corona.

De 27-jarige Mexicaan Jesús Corona kende op voetbalvlak nog niet veel geluk met zijn familienaam. De vleugelspeler begon zijn carrière in eigen land bij de club C.F. Monterrey. Die club had op dat moment als sponsor de brouwerij Cuauhtémoc Moctezuma Brewery, een grote concurrent van biermerk Corona. Daarom kreeg Jesús Corona al snel de bijnaam ‘Tecatito’, een verwijzing naar Tecate, een biermerk van de sponsor.

FC Porto

Nu zoveel jaar later slaat de ironie weer toe. Begin maart zorgde het nieuwe coronavirus ervoor dat de Portugese voetbalcompetitie moest stilgelegd worden. Die onderbreking kon op geen slechter moment komen voor FC Porto. De club was al zeven wedstrijden ongeslagen en had recent de leidersplaats overgenomen van grote concurrent en titelverdediger Benfica.

Deze week is de Portugese competitie dan eindelijk hervat met de vijfentwintigste speeldag. De onderbreking van drie maanden is de spelers van Porto echter duidelijk niet zo goed bevallen. In het lege stadion van Famalicão verloren ze met 1-2. Kort na de rust zette Fábio Martins de thuisploeg op voorsprong. Corona kon een kwartier voor tijd gelijkmaken, maar vlak daarna legde Pedro Gonçalves de eindstand vast.

Benfica opnieuw leider?

Door het puntenverlies van FC Porto heeft Benfica vanavond, donderdag, de kans om over hen te springen in de stand. Momenteel bedraagt de achterstand één punt, maar Benfica heeft dus een wedstrijd minder gespeeld. Winst in eigen huis tegen Tondela, de nummer veertien in de stand, volstaat voor de leidersplaats.

Het belooft sowieso nog een spannende titelstrijd te worden in Portugal tussen Benfica en Porto. Na deze speeldag staan er nog negen speeldagen op het programma. En ook voor Jesús Corona zelf komt er een belangrijke periode aan. De middenvelder is namelijk bezig aan een heel goed seizoen en speelde zich al in de belangstelling van Chelsea. Benieuwd of de coronacrisis hier ook roet in het eten gooit.

Bekijk hier het doelpunt van Jesús Corona


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810