Primeur: een voetbalclub heeft een speler gekocht met … bitcoin!

Primeur: een voetbalclub heeft een speler gekocht met … bitcoin!

Vergeet alle dure transfers even, want op de laatste dag van de winterkoopjes onder de voetbalclubs springt een overeenkomst van een Turkse amateurclub in het oog. Harunustaspor claimt de eerste ploeg ter wereld te zijn die een speler heeft gekocht door te betalen met bitcoin.

De speler in kwestie heet Omar Faruk Kiroglu en de kans lijkt klein dat je ooit nog van hem gaat horen. Zijn waarde is dan ook niks vergeleken met de miljoenen die andere clubs momenteel laten rollen. Maar het feit dat een deel van die transfersom met bitcoin betaald is, dat is wel een primeur. Kiroglu kostte de Turkse amateurclub Harunustaspor uiteindelijk 0,0524 bitcoin (ongeveer 427 euro) en 2.500 Turkse Lira (534 euro).

Op een foto bij de ondertekening van het contract is te zien hoe de speler op z’n smartphone toont dat de transactie met de cryptomunt succesvol verlopen is.

Sport is geen onbelangrijk domein voor cryptomunten zoals bitcoin. Zo heeft de Engelse club Arsenal reeds een deal gesloten met een partner in cryptomunten: Cashbet. Maar een transfer van het niveau van bijvoorbeeld Eden Hazard zien we niet gauw in cryptomunten gebeuren. Nu toch nog niet …

Gesponsorde artikelen