Left Right
scrollTop top

Probleem bij Google Cloud veroorzaakt wereldwijde storing bij onder andere Spotify, Snapchat en Discord


Spotify Snapchat down
© Foto door cottonbro via Pexels

Er was vanavond sprake van een wereldwijde storing bij een tiental apps en websites. De grootste daarvan waren Spotify, Snapchat, Instagram, Discord en bepaalde diensten van Google. Al snel werd duidelijk dat de storing het gevolg was van een probleem bij Google Cloud.

Op Downdetector is te zien dat de storing verschillende websites en apps trof. Het ging om meldingen dat nummers niet afgespeeld worden op Spotify, maar gebruikers kregen ook geen toegang tot apps als Snapchat en Pokémon GO.

Google Cloud

Het ging om een probleem bij Google Cloud, het cloudsysteem van Google waar heel wat websites en apps gebruik van maken. Op de website van Google Cloud is nog steeds te zien dat er verschillende storingen zijn, maar velen zijn al opgelost. Daardoor zijn verschillende apps al opnieuw operationeel.

Begin oktober werden de apps van Facebook (ondertussen Meta) getroffen door een wereldwijde panne die zo’n zes uur lang duurde. Of het ook deze keer om zo’n lange storing gaat, valt nog af te wachten.

Er werden problemen gemeld bij onder andere Spotify, Snapchat, Pokémon GO, Google, Discord, Etsy, Apex Legends, Facebook, Amazon, Vimeo, Fitbit en YouTube.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…