Prostituees boeken massaal Airbnb. Glazen straatje maakt plaats voor pop-upbordelen …

Prostituees boeken massaal Airbnb. Glazen straatje maakt plaats voor pop-upbordelen …

Wij gebruiken Airbnb als we een goedkope overnachting zoeken tijdens een citytrip, maar in Engeland krijgt de applicatie steeds meer een andere functie. Prostituees zouden Airbnb gebruiken om een plaats te huren om te werken. Daarmee proberen ze de Britse wet te omzeilen

Seks verkopen is in Verenigd Koninkrijk (behalve in Noord-Ierland) niet verboden, maar een bordeel hebben wel. Als twee of meer mensen in eenzelfde gebouw seks verkopen, beschouwt de Britse wet dat als een bordeel.

“Ik overtreed de wet als ik probeer veilig te werken”

Prostituees zijn dus enkel legaal als ze ergens als enige seks verkopen. Maar dat is niet alleen duurder, het is ook vaak gevaarlijker. “Ik overtreed dus de wet als ik probeer veilig te werken”, zegt sekswerkster Charlotte Rose daarover tegen BBC.

En dus gebruiken prostituees in de UK steeds vaker Airbnb. “Het is gemakkelijk want met een paar klikken heb je iets en je moet geen maanden op voorhand reserveren”, zegt Charlotte Rose.

Airbnb als oplossing … maar het blijft wel illegaal

Een slimme oplossing, maar voor de veiligheid huren meerdere collega’s vaak samen. En dus blijft het illegaal. Daarop pleiten veel organisaties ervoor om bordelen uit de strafwet te halen. Zo kunnen prostituees nog beter aan hun veiligheid werken.

De applicatie ontkent overigens dat zo’n pop-upbordelen vaak voorkomen. “260 miljoen mensen hebben Airbnb al gebruikt en daarbij zijn slechte ervaringen heel zeldzaam”, zegt een woordvoerder aan Metro.

Gesponsorde artikelen