PS vraagt leden om online te manipuleren en zo vel van minister Furlan te redden (en dat mislukt grandioos)

PS vraagt leden om online te manipuleren en zo vel van minister Furlan te redden (en dat mislukt grandioos)

De PS probeert op alle mogelijk manier om uit de crisis te geraken die voortvloeit uit de affaire Publifin. En daarbij hoort ook het vel redden van minister van Lokale Besturen in Wallonië, Paul Furlan (PS). Daarom stuurden ze binnen de partij een oproep rond, om de online poll van La Libre Belgique te manipuleren, en massaal te stemmen tegen z’n ontslag. Alleen … dat lekt nu uit. 

Het is een beetje de vraag die iedereen zich stelt: moet Paul Furlan (PS), de Waalse minister van Lokale Besturen, Steden en Toerisme ontslag nemen? Hijzelf had moeten toezien op al die lokale mandatarissen, die blijkbaar meededen aan een graaicultuur bij Publifin. En z’n eigen adjunct-kabinetschef zit tot over z’n oren mee in het schandaal, hij stak meer dan 150.000 euro in eigen zak. La Libre stelde dus gisteren de vraag op z’n site: moet Furlan ontslag nemen?

En dat deed blijkbaar alle lichten op rood slaan bij de PS. Want volgens Gauthier Sepulchre stuurde Charlyne Moretti, de voorzitter van de provincieraad in Henegouwen, een mail naar alle kameraden om te vragen of die toch maar op Paul Furlan konden stemmen. Gewoon ‘neen’ stemmen op de vraag of hij weg moet, en de pagina een paar keer verversen en opnieuw stemmen!

Helaas, het is niet zo dat de PS daar ver mee kwam. Want vanmorgen hadden meer dan 107.956 mensen gestemd. En daarbij liefst 92,1% die stemt voor ontslag. Het ziet er dus bijzonder kwalijk uit voor Furlan, die geen enkele steun meer geniet van het publiek dat gestemd heeft.

Gesponsorde artikelen