Queen razend op lingerieleverancier die na jaren van passen en kopen nu alle details en ‘ontboezemingen’ deelt

Queen razend op lingerieleverancier die na jaren van passen en kopen nu alle details en ‘ontboezemingen’ deelt

Hofleverancier zijn voor het Britse koningshuis, dat moet je verdienen. Absolute discretie is natuurlijk één van de voorwaarden, en dat ondervinden ze bij Rigby en Peller, een exclusieve lingeriemaker, nu ook. Want de Queen heeft hun diensten niet langer nodig. Dat heeft iets te maken met de onthullingen die de voormalige eigenaar van het bedrijf doet in een nieuw boek ‘Storm in a D-cup.’

June Kenton was jarenlang het hoofd van Rigby & Peller, een ondergoedbedrijf aan het dure eind van het spectrum. Zij mochten zich vanaf de jaren 60 hofleverancier noemen. Rigby & Peller kleedde onder andere de Queen, maar ook de Queen Mother, de jongste dochter Margaret en de overleden prinses Diana. Omdat ze nu details over haar bezoeken aan Buckingham Palace geeft in dat boek, wordt de titel ingetrokken.

Het is natuurlijk sowieso not done om énige vorm van details in de media te gooien als je vaak optrekt met de koninklijke familie. Maar pikante details over ondergoed en zwemkledijkeuze in een boek publiceren, het is wel te begrijpen dat de Queen er niet mee kan lachen. Jude Kenton zelf “betreurt de beslissing” en gaf aan dat ze “helemaal geen details over haar bezoeken in het boek heeft gezet.”

Kanten afwerking

Hoewel we inderdaad niets te weten komen over cupmaten, heupomtrekken of kleurkeuze, zitten er in het boek toch wel wat details die niet alleen leuk zijn voor onderzoekers van de lingeriegeschiedenis. Wat dacht je van de voorkeur van de Queen? Zij draagt volgens Storm in a D-Cup vooral “degelijke materialen, met een kanten afwerking.” Meteen een veel intiemer beeld dan wij van Elizabeth II ooit gehad hebben.

Daar blijft het niet bij: Kenton maakt ook duidelijk dat de Queen haar steeds half-ontkleed opwachtte, in het gezelschap van haar corgi’s. Prinses Margaret zou de Queen Mother dan weer vaak geadviseerd hebben in haar lingeriekeuze. De Queen Mother zou dan steeds gedaan hebben alsof ze naar haar jongste dochter luisterde, maar sloeg haar advies dan toch vaak in de wind.

Hofleveranciers

Volledig onschuldig is het boek dus niet, meteen een reden voor royaltylovers om naar de boekhandel te sprinten om het boek op te pikken. Maar bij Rigby & Peller moeten ze zich eigenlijk niet zo veel zorgen maken. Elk jaar verliezen namelijk zo’n veertig van de vierhonderd bedrijven de titel ‘hofleverancier’ en komen er ongeveer evenveel bij. Vaak heeft dat te maken met een verminderde vraag, zoals bij crackerproducent Carr’s Table Water biscuits. Daar was “een verminderde vraag naar.” Misschien draagt Kate Middleton geen Rigby & Peller-bh’s en heeft de Queen er intussen genoeg?

Of het kan de andere kant opgaan: vanaf 2000 mocht Harrods zich geen hofleverancier meer noemen. Met een verminderde vraag had dat alleszins niets te maken. De eigenaar, Mohamed Al-Fayed had zich toen nogal stevig uitgelaten over het ongeluk waarbij zijn zoon Dodi en prinses Diana omkwamen. Al-Fayed heeft trouwens nog steeds een soort schrijn in de kelder van zijn winkel, ter ere van zijn zoon. Tijd om de banden door te knippen, dacht de Queen. En dat deed ze ook.

Zien jullie de Queen in zoiets?

Gesponsorde artikelen