‘Quibi wil catalogus verkopen aan streamingdienst Roku’

De geflopte streamingdienst Quibi zou in gesprek zijn met Roku, een soort van Chromecast voor streaming, om zijn series door te verkopen. Dat zou Roku exclusieve toegang geven tot de korte video’s van Quibi, schrijft The Wall Street Journal.

Mogelijks zegt Roku u niet zo veel. Het bedrijf is ook niet zo bekend in ons land. De hardwaremaker ontstond in 2008 als spin-off van Netflix en was er oorspronkelijk enkel op gericht om Netflix op mensen hun tv te krijgen via een box zoals uw digitale televisie ook heeft.

Ondertussen heeft Roku deals met alle grote streamingdiensten en is de box vervangen door een USB-stick om in uw smart-tv te steken. Het bedrijf heeft sinds kort ook zijn eigen streamingdienst The Roku Channel.

Nooit doorgebroken

Nu zou de groep dus toegang kunnen krijgen tot de series van Quibi, dat in oktober een half jaar na zijn oprichting het faillissement aanvroeg. Het bedrijf wou de wereld van de streaming helemaal veranderen met series die werden ingedeeld in video’s van vijf minuten voor wie wat tijd te doden heeft. Het kwam helaas nooit van de grond met het gekende gevolg.

Gezien Quibi nooit potten heeft gebroken, zijn de series ook nooit echt doorgebroken. Maar Roku ziet er duidelijk wel potentieel in en lijkt te denken dat ze op een van de populairste Amerikaanse streamingplatformen meer tot hun recht zullen komen.

Investeerders blij

Quibi-investeerders zullen de deal alvast met open armen verwelkomen als hij slaagt. De groep kreeg bij haar oprichting een schare grote namen – waaronder Disney, Sony en Warner Bros – achter zich en die zijn nu allemaal hun geld kwijt.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de onderhandelingen niet meer dan een troostprijsje opleveren, maar het is toch al iets. De meeste investeerders zagen voorlopig nog maar 10 tot 30 procent van hun inleg terug.

Meer
Lees meer...