Nieuwe streamingdienst Quibi: korte video’s speciaal voor op je smartphone

Het aanbod aan verschillende streamingdiensten wordt alsmaar groter. Netflix blijft ongetwijfeld de grootste en populairste op vlak van videostreaming. Maar toch krijgt het concurrentie van onder andere Disney+, Amazon Prime Video, Hulu en nog vele anderen. En binnenkort mogen we zelfs een “Vlaamse Netflix” verwachten. Maar toch is er nog ruimte voor een nieuwe streamingdienst, Quibi.

Maar Quibi is iets compleet anders dan wat we gewoon zijn van de normale streamingdiensten. Zo biedt het platform extreem korte afleveringen aan. Daarbovenop kan je deze enkel via je telefoon bekijken. Het gloednieuwe platform is sinds maandag gelanceerd en sindsdien wordt er niet meer gezwegen over Quibi.

Quibi

https://twitter.com/Quibi/status/1232727041906114560

De naam verraadt het al, maar Quibi staat voor ‘Quick Bites’. En daardoor wordt meteen heel het concept duidelijk. Quibi presenteert nieuwe content met heel veel bekende sterren zoals Liam Hemsworth, Chrissy Teigen en Sophie Turner. Maar het belangrijkste: de inhoud wordt in “één snelle hap” per keer voorgesteld.

Het opmerkelijkste aan het nieuwe concept is dat je de programma’s enkel maar op je telefoon kan bekijken. Daarnaast focust het platform ook op ‘on the go’. Daarom duren de video’s slechts zes tot tien minuten. Volgens Quibi is dat “alles wat je nodig hebt om vermaakt, geïnformeerd en geïnspireerd te worden.”

Quibi is dus een zeer handig videoplatform om te gebruiken wanneer je weinig tijd. Ideaal om te kijken tijdens een saaie treinrit of in een wachtzaal. Alleen is de timing van de lancering wat ongelukkig. Nu we gedwongen thuis zitten, heeft iedereen tijd op overschot. En dan heb je geen zin om je serie op een klein schermpje te bekijken.

Turnstyle

https://twitter.com/Quibi/status/1214968715499827200

Een ander belangrijk kenmerk is de focus op mobiel gebruik. Alles is op maat gemaakt zodat het op je scherm past. Je kan de video’s op twee manieren bekijken, de zogenaamde turnstyle. Ofwel kies je voor een horizontaal perspectief, zoals je normaal een video bekijkt op Netflix of YouTube. Ofwel bekijk je de video verticaal. Een tikkeltje anders dan gewoonlijk dus. Je kan zelfs eenvoudig wisselen tussen de twee perspectieven.

Quibi is opgericht door Jeffrey Katzenberg, die eerder al voorzitter was van de Walt Disney Studios en medeoprichter van Dreamworks, en de voormalige CEO van eBay, Meg Whitman. Om het nieuwe videoplatform te realiseren, haalde het duo meer dan een miljard dollar op aan financiering bij verschillende investeerders en bekende Hollywood-studio’s.

Quibi is beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Je kan het nieuwe videoplatform 90 dagen gratis uitproberen. Daarna kost het 9 euro per maand.

Meer
Lees meer...