DPG Media en Telenet werken samen aan nieuwe streamingdienst

DPG Media en Telenet gaan de samenwerking aan om een nieuwe lokale streamingdienst uit te bouwen. Dat hebben de twee bedrijven zelf bekendgemaakt. Er was al langer sprake van een “Vlaamse Netflix” en die zal in het najaar van 2020 dus realiteit worden.

Telenet en DPG Media willen met hun nieuwe streamingdienst inspelen op het veranderende kijkgedrag en op die manier een alternatief bieden voor andere platformen, zoals Netflix en Disney+. Samen hebben de twee bedrijven een breed televisieaanbod, met voornamelijk programma’s van eigen bodem. DPG Media heeft onder meer VTM, Q2 en CAZ in z’n portfolio, terwijl Telenet VIER, VIJF en ZES in huis heeft.

Uniek aanbod aan series

Daarnaast heeft Telenet met Woestijnvis een eigen productiehuis. Ook heeft het bedrijf een betalend televisieaanbod via Play en Play More, waarop je bekende HBO-programma’s zoals Game of Thrones, Chernobyl of Watchmen kan bekijken. DPG Media heeft dan weer met VTM GO een videoplatform met internationale series die nergens anders te zien zijn. Samen zullen ze ons dus voorzien van een uniek aanbod aan lokale en internationale series.

Zoals de andere streamingdiensten zal ook de Vlaamse variant betalend zijn. Het aanbod zal voor iedereen in Vlaanderen beschikbaar zijn in een app en via de bestaande Play-zender van Telenet. Een concrete datum of prijs is nog niet bekend.

Zoek je nog een nieuwe serie om het wachten op de “Vlaamse Netflix” wat draaglijker te maken? Bekijk dan zeker eens onze lijst met de beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...