Left Right
scrollTop top

‘Chernobyl’ is de nieuwe topper van HBO


Chernobyl - HBO
© YouTube/HBO

IMDb heeft een nieuwe leider in de ranking van de beste televisieseries. Met een score van 9,6 op 10 prijkt Chernobyl, een HBO-miniserie over de mislukte kerntest uit 1986, op de eerste plaats in de lijst.

Nu Game of Thrones er voorgoed opzit, moest HBO wel met nieuw materiaal op de proppen komen. Dat heeft de televisiezender dan ook gedaan. En hoe: de nieuwe miniserie Chernobyl kreeg op de filmdatabank IMDb een algemene score van 9,6 op 10. Met die punten schoot de reeks naar de eerste plaats op de lijst van de beste televisieseries, de Top Rated TV Shows.

De bewuste test

Vijf afleveringen. Meer had Craig Mazin niet nodig om het verhaal van Tsjernobyl te brengen. In 1986 mislukte een test in een kernreactor in wat nu Oekraïne is. Toen was het land één van de republieken die tot de Sovjet-Unie behoorde. Een menselijke fout zorgde voor een brand en een radioactieve ontploffing die van Tsjernobyl een spookstad maakten.

Hoogste score ooit

De eerste aflevering van Chernobyl kreeg van de IMDb-gebruikers onmiddellijk een score van maar liefst 9,5 op 10. Fascinerend, denk je? Wacht nog maar even. De seizoensfinale kreeg nog betere punten. Met een score van 9,9 op 10, veroverde de reeks de eerste plaats bij de beste televisieseries.

Chernobyl is sinds 4 juni 2019 beschikbaar op Telenet Play en Play More.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…