Heeft ‘De Mol’ startdatum bekendgemaakt?

Het nieuwe seizoen van De Mol komt eraan. We weten nu al een tijdje dat De Mol zich dit jaar afspeelt in Griekenland, maar verder wisten we eigenlijk niets. Tot nu, want met mysterieuze boodschappen lijkt de startdatum voor het nieuwe seizoen nu bekend.

Binnenkort is er opnieuw maar één vraag die Vlaanderen zal bezighouden: Wie is de mol? Het populaire programma komt dit voorjaar terug naar VIER. En beetje bij beetje krijgen we nu meer informatie over dat seizoen.

https://www.instagram.com/p/B8RLzIwBfw3/

Borden kapot gooien

De Mol staat er natuurlijk voor bekend om het nieuwe seizoen op een originele manier aan te kondigen. En dat is dit jaar niet anders. Verschillende influencers kregen borden opgestuurd met daarop de de Griekse letter omega en de datum 26 april 2020. Op de achterkant van het bord staat een QR-code.

Met behulp van die QR-code komen ze terecht bij een filmpje op Instagram. In dat filmpje gooit een figuur een bord tegen de grond. Wanneer de influencers met hun bord hetzelfde deden, vonden ze tussen de scherven de boodschap “Save the date“.

Kinepolis heeft ook al een evenement aangemaakt rond ‘Omega’. Op de pagina op hun website staat te lezen: “Eindigt het hier? Hou 26 april zeker vrij.” De finale van De Mol wordt al enkele jaren uitgezonden in de zalen van Kinepolis, dus lijkt het hier te gaan om het finale evenement van De Mol 2020.

https://www.instagram.com/p/B8ZcmL-B3dt/

1 of 8 maart?

De borden toonden dus de Griekse letter omega en de datum 26 april 2020. Aangezien omega de laatste letter van het Griekse alfabet is (en omdat die datum wel heel ver weg is), lijkt 26 april ons de datum van de finale van het komende seizoen van De Mol te zijn. Die theorie wordt ook bevestigd door het evenement van Kinepolis.

Het vorige seizoen van De Mol telde negen afleveringen (plus de reünieaflevering). De seizoenen daarvoor telkens acht. Wanneer we van 26 april acht zondagen terugtellen, komen we uit op 8 maart. Tellen we er negen terug, dan komen we uit op 1 maart. Waarschijnlijk zal het nieuwe seizoen dus van start gaan op 1 of 8 maart. Wij kunnen alvast niet meer wachten.

Meer
Lees meer...