Quickie trakteert: dit mag je verwachten op Van Quickenbornes huwelijksfeest

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) gaat volgende week trouwen en dat zal iedereen geweten hebben. Wie in de buurt van Kortrijk woont, kan gratis naar het volksfeest dat de burgemeester zal geven. En hij heeft niet op een liter bier of een kippenbout gekeken.

Verwacht je aan een heus eetfestijn in de stijl van het einde van een typische Nero-strip. Enkel de wafels ontbreken nog, maar er zal voldoende drank en voedsel voor iedereen zijn. Quickie trouwt op zaterdag 21 juni met zijn verloofde Anouk Sabbe en heeft nadien de hele grote markt ingehuurd voor zijn huwelijksfeest. Als burgemeester kan je dat natuurlijk.

De leveranciers hebben er alvast een vette kluif aan. Van Quickenborne heeft 75 vaten bier besteld. Er zullen 15 tapinstallaties staan om iedereen van drank te voorzien. Voorts is er ook friet en worden er 3.000 kippenbouten bereid. Wie in Kortrijk of Waregem, het geboortedorp van zijn vriendin, woont mag mee gaan delen in het geluk van het koppel dat alles ook zelf betaalt.

Mijn Restaurant

De datum heeft ook een speciale betekenis, want op 21 juni heeft het koppel voor het eerst gekust, zo legt hij in Het Nieuwsblad uit. De burgemeester heeft zijn toekomstige vijf jaar geleden trouwens leren kennen tijdens de finale van het VTM-programma Mijn Restaurant. Kortrijk won toen dankzij de intussen veelbesproken chef Claudio Dell’Anno. Natuurlijk had hij gehoopt dat het dit jaar symbolisch weer prijs zou zijn, maar Kortrijk sneuvelde al snel. Toch zal er aan eten dus geen gebrek zijn tijdens zijn huwelijksfeest.

En omdat zijn huwelijk in het midden van het WK gepland staat, mag er al eens gelachen worden met de ‘Hollanders’. Gratis bier en gratis eten, dat moet immers wel flink wat noorderburen naar Kortrijk lokken. Zeker aangezien één van de grootste nieuwssites van Nederland het bericht al heeft opgepikt.

Meer
Lees meer...