‘Quiet on Set: The Darkness of Kids TV’ krijgt extra aflevering

Sinds vorige week gaat het op sociale media maar over één ding: de documentaire over Nickelodeon die is verschenen. Het gaat om Quiet on Set: The Darkness of Kids TV, waarin de donkere pagina van de zender uit de doeken wordt gedaan. Hoewel de reeks volledig is uitgezonden, komt er nu toch nog een extra aflevering.

De meest besproken documentaire van dit moment is zonder twijfel Quiet on Set: The Darkness of Kids TV. Die vierdelige documentaire werd deze week uitgezonden op Investigation Discovery en groeide al snel uit tot een van de grootste gespreksonderwerpen op sociale media.

De docu toont aan hoe toxisch de werkomgeving van Nickelodeon was onder producer Dan Schneider en enkele van zijn werknemers. Omdat de reacties op de documentaire zo immens zijn, liet Discovery weten dat er nog een bonusaflevering zal volgen.

Toxische werkomgeving

Quiet on Set: The Darkness of Kids TV vertelt aan de hand van getuigenissen van ex-werknemers, voormalige Nickelodeonacteurs en hun ouders het verhaal van de toxische omgeving die producer Dan Schneider vanaf de jaren 90 creëerde op de zender.

Daarbij krijgen we het verhaal van actrice Amanda Bynes en haar The Amanda Show te zien, maar ook dat van Drake Bell. Die laatste begon zijn carrière bij de zender ook bij The Amanda Show, maar daarna kwam het grootste succes met Drake and Josh. Toch was die periode ook de donkerste uit het leven van de acteur. Hij werd namelijk meerdere keren misbruikt door Brian Peck, een acteercoach die vaak met Dan Schneider werkte.

Extra aflevering

In de eerste week van april zal er een extra aflevering verschijnen met de titel Break The Silence. Daarin zullen alle personen die voor de documentaire werden geïnterviewd hun opinie geven over de industrie toen en hoe ze die hebben zien evolueren. Daarbij uiten ze zich ook over de mogelijke gevaren die er nog steeds zijn, waarvoor ouders en kinderen moeten opletten, hoe makkelijk het soms verkeerd kan lopen, enzovoort.

Investigation Discovery is in België te vinden op kanaal 40 (Telenet).

Meer
Lees meer...