Drake Bell reageert op fans die boos zijn op collega Josh Peck na documentaire ‘Quiet on Set’

Acteur Drake Bell heeft zijn voormalige collega Josh Peck in bescherming genomen. Dat gebeurde nadat heel wat kijkers van de documentaire Quiet on Set: The Darkness of Kids TV Peck beschuldigden van het niet ingrijpen tijdens het misbruik dat Bell onderging begin jaren 2000.

De meest besproken documentaire van dit moment is zonder twijfel Quiet on Set: The Darkness of Kids TV. Die vierdelige documentaire werd deze week uitgezonden op Investigation Discovery en groeide al snel uit tot een van de grootste gespreksonderwerpen op sociale media. De docu toont aan hoe toxisch de werkomgeving van Nickelodeon was onder producer Dan Schneider en enkele van zijn werknemers.

Drake Bell

Quiet on Set: The Darkness of Kids TV vertelt aan de hand van getuigenissen van ex-werknemers, voormalige Nickelodeonacteurs en hun ouders het verhaal van de toxische omgeving die producer Dan Schneider vanaf de jaren 90 creëerde op de zender.

Daarbij krijgen we het verhaal van actrice Amanda Bynes en haar The Amanda Show te zien, maar ook dat van Drake Bell. Die laatste begon zijn carrière bij de zender ook bij The Amanda Show, maar daarna kwam het grootste succes met Drake and Josh. Toch was die periode ook de donkerste uit het leven van de acteur. Hij werd namelijk meerdere keren misbruikt door Brian Peck, een acteercoach die vaak met Dan Schneider werkte.

Kritiek

Ondertussen regent het via sociale media reacties op de documentaire. Daarbij moeten natuurlijk heel wat werknemers van de zender het ontgelden, maar ook acteur Josh Peck wordt bij velen geviseerd. De Amerikaanse acteur was jarenlang naast Drake Bell te zien op de set en had, volgens sommigen, meer moeite moeten doen om zich over het onderwerp, en tegen Dan Schneider, uit te spreken.

Op die kritiek, en het feit dat Josh Peck door zijn achternaam vaak onterecht wordt gelinkt met Brian Peck, heeft Drake Bell nu zelf gereageerd. “Ik heb veel reacties gezien op TikToks van Josh. Maar ik wil jullie bij deze dus zeggen dat hij wel degelijk met mij heeft gepraat. Daarnaast helpt hij me ook in mijn proces om dit te kunnen verwerken. Ik wil jullie dus gewoon vragen om hem niet zo hard aan te pakken”, klinkt het in een video op TikTok.

@drakebell

♬ I kind of relate – Drake Bell
Meer
Lees meer...